Bitcoin ve Ethereum Düşerken, Küçük Yatırımcılar Fırsat Arıyor!

Piyasadaki kripto para birimleri fiyatlarının geçen hafta önemli ölçüde düşmesi, lider kripto para birimi Bitcoin ve Ethereum değerinde yaşanan düşüş ve piyasa değerinde oluşan 165 milyar dolarlık kayıpla birlikte, yatırımcılar, yatırım vakti olup olmadığını sorguluyor. Analistler ise konu hakkında önemli metriklere işaret ederek kritik açıklamalarda bulundu. İşte detaylar…

Kripto para piyasaları düşüş yaşarken dipten alım fırsatları artıyor!

Bildiğiniz üzere kripto para birimlerinde yaşanan düşüş ile beraber genel piyasa değeri de büyük miktarda düşüş yaşadı. Kripto para piyasalarının en popüler iki kripto para birimi Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) sırasıyla 18.000 dolar ve 1.300 dolar gibi temel psikolojik seviyelerin altına düştü.

Geçen hafta boyunca, TÜFE verilerinin açıklanmasına ve ardından piyasa düşüşüne kadar, yatırımcılar düşüşü satın aldıklarını söyleyerek övünüyordu. 19 Eylül’deki davranışsal analiz platformu Santiment’in verilerine göre, şimdi yatırımcılar arasında bunu tekrar yapıp yapmayacakları konusunda iki düşünce tipi bulunuyor. Popüler kripto para analisti ise şu sözleri söylüyor:

“Fiyatlar düştükten sonra dip kuşları cıvıl cıvıl ötüyor. Geçen hafta, TÜFE raporunun çökmesinden hemen önce, yatırımcılar düşüşü satın aldıklarıyla övünüyordu. Şimdi tekrar yapıp yapmama konusunda meşru bir kutuplaşma var. Bir hafta ne fark eder ki.”

Santiment verilerine göre, Bitcoin 18.500 doların altına ve Ethereum 1.300 doların altına düşerken “Dip Satın Al” için sosyal eğilimler arttıkça kalabalığın hissiyatına duyulan ilginin arttığını belirtti.

Küçük Bitcoin yatırımcılarının sayısı rekor seviyeye ulaştı

İlginç bir şekilde, 16 Eylül’de veriler, kenarda kalan yatırımcıların düşüşü satın almasıyla küçük Bitcoin sahiplerinin sayısının rekor seviyeye ulaştığını gösteriyor. Verilere göre en az 0.01 BTC tutan Bitcoin adreslerinin sayısı 10.702.698’e ulaştı. Ayrıca, ağda oluşturulan yeni günlük Bitcoin adreslerinin sayısının da 417.354 yeni adrese ulaşan bir artış kaydettiği kaydedildi. Kripto yatırım analisti Ali Martinez, eğilimin piyasada yer alan yan yatırımcılardan gelen girdilere atfedilebileceğini belirtti.

“Bu, kenarda kalan yatırımcıların BTC’yi mevcut fiyat seviyeleri etrafında toplamaya yönelik ilgisinde bir artış olduğunu gösteriyor.”

Buna karşılık, 14 Eylül, yatırımcının Bitcoin satın almaya olan ilgisinin, varlığın değerinin yükseldiği zamana kıyasla düşük kaldığını ortaya koydu. Piyasa muhtemelen potansiyel bir dip bekliyor ve son veriler satın alma ilgisinin azaldığını gösteriyor.

21 Çarşamba günü Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısı yaklaşırken, toplantının sonuçları ne olursa olsun piyasaların düşmeye devam edip etmeyeceği belirsiz, bu nedenle çoğu yatırımcı bunu yakından takip edecek. Daha önce kriptoarena.com olarak analizlerinden yararlandığımız Michaël van de Poppe, bunun bir ‘söylenti sat, haberi satın al?’ olayı olup olmayacağını sorguladı. Çarşamba günkü FED’in (toplantısının) bir trendin belirleyicisi olarak çok önemli olduğunu söyledi. Genel olarak 100 baz puanlık bir artışın olacağı, buna önümüzdeki aylarda başka zamların da eşlik edeceği tahmin edilirken, bu politikaya yönelik tartışmalar yoğunlaşmaya devam ediyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!