Bitcoin Yatırımcıları Bu Kritik Seviyeye Dikkat: Direnç!

Temmuz ayının ilk birkaç gününde, Bitcoin (BTC) 18.8 bin dolarlık düşük bir fiyattan işlem gördü. Kriptoarena.com olarak da bildirdiğimiz gibi, son iki haftada ve özellikle de geçtiğimiz hafta, BTC istikrarlı kazançlar kaydetti.

Bitcoin daha yüksek seviyelerde toparlanabilir

Bitcoin, 24.2 bin dolarda bir miktar dirençle karşı karşıya kaldı ve 26.7.7 bin dolar – 27.1 bin dolar arasında daha fazla direnç yaşandı. USDT hakimiyet grafiği bir destek alanına ulaştı ve sıçraması muhtemel görünüyordu. Böyle bir sıçrama, piyasa genelinde satış baskısının ve piyasa katılımcılarının USDT varlıklarını artırmasının bir göstergesi olacaktır.

Tesla’nın BTC varlıklarının yüzde 75’ini sattığı haberleri de son saatlerde piyasayı düşüşle etkiledi. Uzun vadeli fiyat grafiği, Aralık 2021’den bu yana Bitcoin için belirleyici bir düşüş eğilimi gösterdi. Bitcoin, 29.5 bin dolardan 65 bin dolara kadar bir yıl boyunca bir aralık oluşturmuştu. Haziran ayında, fiyat, aralığın en düşük seviyelerinin altına düştü.

Göstergeler fiyatın gerisinde kalıyor ancak yükseliş ivmesi devam ediyor

Geçtiğimiz hafta, 23 bin dolar ve 22 bin dolar gibi düşük zirveleri kıran güçlü bir Bitcoin rallisi görülse de, eğilim henüz kesin olarak yükselişe geçmedi. Çok daha fazla oynaklık köşede olabilirdi, bu da riskli ticaret koşulları anlamına geliyordu. Yine de, düşük seviyelerin kırılmasının, Bitcoin’in boğasal bir yapıya sahip olduğu ve 22.000 dolarlık alanı savunabilmesi koşuluyla daha yüksek toparlanabileceği anlamına geldiğinin altı çizilmelidir. Bu nedenle, bu bölge dikkat edilmesi gereken bir bölge olacaktır. Göreceli Güç Endeksi (RSI), geri çekilmeden önce nötr 50 çizgisinin üzerine çıktı ve 60’ı da geçti.

Bu, ivmenin günlük zaman diliminde boğaların lehine değişebileceğini gösterdi. Bu aynı zamanda piyasa yapısının kırılmasıyla da bağlantılıydı. RSI endeksi nötr 50 seviyesinin üzerinde kalmayı başarırsa ve BTC 22 bin dolar-22,3 bin dolar alanını savunabilirse, fiyatın daha da yükselmesi mümkündü. Dengedeki Hacim (OBV) Nisan ayından bu yana istikrarlı bir düşüş trendinde. Son iki haftadaki ralli sadece OBV’yi bir direnç seviyesine getirdi. Bu cesaret verici değildi, çünkü OPV’nin istikrarlı talebi ve yukarı doğru daha fazlasını belirtmek için daha yüksek kırılması gerekiyordu. Satın alma hacmi henüz ezici değildi ve OBV direncindeki kırılma alıcılar için hoş bir manzara olurdu. 22 bin dolar – 22,3 bin dolar çok önemli bir destekti ve savunulursa, daha yüksek bir bacak daha gerçekleşebilir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!