Goldman Sachs Yöneticisi: Bitcoin (BTC) Olsa Olsa Dijital Bakır Olur!

Goldman Sachs’ın küresel emtia araştırma başkanı Jeff Currie, CNBC International ile yaptığı son röportajda, Bitcoin (BTC)’in altını tahtından ettiği fikrinin doğru olmadığını savundu.

Bitcoin neden dijital altın olarak adlandırılamaz?

Sayıları giderek artan profesyonel yatırımcılara göre Bitcoin bir “digital altın” ve çeşitlendirilmiş bir portföyde değerlendirilmeyi hakediyor. Fakat, Currie bu argümanı katılmadığını vurguladı ve şunları söyledi:

Kripto para birimleri, altının yerini tutmazlar. Bitcoin olsa olsa dijital bakır olur. Bu varlıklar riske açık varlıklardır.

Goldman Sachs, Kripto Para Ticaret Masasını Başlattı

Currie, Goldman Sach’ın ticaret geçmişine dayanarak Bitcoin (BTC)’in “kesinlikle” riskli bir varlık olduğunu savunuyor. Bitcoin’in enflasyon riskinden korunma gibi bir işevininde olmadığını iddia eden yönetci, volatilitenin hala büyük bir sorun olduğunu ifade etti.

BTC altından daha iyi bir performans sergiledi

Kripto para karşıtları, altının tasarruf aracı olarak binlerce yıldır kullanılmasına karşın, Bitcon’in çok az kişi tarafından alışverişte kullanılması ve “güvenli varlık” olduğu kanıtlanmamış olmasından dolayı içsel değerinin olmadığını öne sürüyorlar. Altın bu sene kayda değer bir yükseliş gösterdi ve değeri yüzde 30 arttı. Ancak, Bitcoin daha iyi bir performans gösterdi.

Ünlü CEO’dan Altın ve Kripto Para Yorumu: Daha İyisi Yok!

Bitcoin, 2020’nin sonlarında altına dayalı borsada işlem gören fonlara olan talebi yemeye başladığında, Wall Street onu “yeni altın” olarak taçlandırmaya başladı. Ancak yarış, son zamanlarda sarı metalin lehine döndü. Bitcoin Mayıs ayında rekor düzeydeki üçüncü en büyük aylık düşüşünü kaydederken, altın aynı dönemde yüzde yedi artarak Temmuz 2020’den bu yana en iyi ayı sergiledi.

İngiliz fon şirketinden Bitcoin fiyat tahmini

Altın şu anda moda yatırım aracı. Tüm dünyada hükümetler para basıp harcamalarını artırırken, altın, sınırlı miktarda olmasından dolayı enflasyona karşı koruma sağlıyor. Aynı zamanda yatırımcıların ekonomiye ilişkin endişe duydukları zamanlarda “güvenli liman” olarak işlev görüyor.

 

Telegraph Money’e konuşan bir İngiliz fon yönetim şirketi, tanınmış bir fona altın yatırımının bir parçası olarak Bitcoin eklemeyi düşündüklerini söyledi: Fonun araştırmasına göre Bitcoin, en iyi senaryoda, iki yıl içinde 120 bin ila 150 bin dolar arasında işlem görebilir. Bazı yatırımcılar, Bitcoin’in altına benzer özelliklere sahip olduğunu ve bu nedenle, koronavirüsün sebep olduğu ekonomik belirsizlik içinde düşük faiz ortamına bağlı olarak güçlenebileceği öngörüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

 

Comments (1)
Add Comment