Yatırım Uzmanı Açıkladı: Bitcoin Mayıs Sonunda Bu Seviyede Olacak!

Bitcoin (BTC), üst üste sekiz hafta boyunca değeri kaybederek yeni bir rekor kırdı.  Bugün, kripto para birimi fiyatları yükseldi ve Bitcoin, trend tersine dönmeden önce 30 bin  dolarlık dönüm noktasını aştı.

Bu senaryo gerçekleşirse direnç kırılabilir

30.160 dolar ​​işaretinin hemen yakınında, yukarı yönlü bir direnç var. Bir sonraki önemli direnç seviyesi 30.600 dolar. 30.600 dolarlık direnç seviyesinin üzerinde belirleyici bir kırılma, uzun süreli bir tırmanışın başlangıcına işaret edebilir. Bu senaryoda, fiyat 31.200 dolarlık direnç bölgesini kırabilir.  Yatırım yönetimi Valkyrie araştırma başkanı Josh Olszewicz’e göre, Bitcoin (BTC) fiyatının kısa vadede dipte bir destek oluşturması için volatilitenin sakinleşmesi gerekiyor. Ona göre, 22 bin dolar civarında olan 200 haftalık hareketli ortalama gibi göstergelere bakabiliriz. Olszewicz, Bitcoin ve kripto para birimleri üzerine yaptığı bir açıklamadai şunları söyledi:

Zincir üzerinde hareket eden lider kripto para birimi BTC’nin ortalama fiyatı olan ve yaklaşık 23.800 dolar olan gerçekleşen fiyata bakabiliriz.

Bitcoin tutan cüzdan adresi sayısı artış gösterdi

Olszewicz’e göre, ABD Merkez Bankası’nın faiz oranlarını artırması gibi diğer değişkenler de Bitcoin’in piyasa performansını etkiliyor. Kurumsal yatırımcıların gerilemenin ön saflarında yer alabileceğini söyledi. Olszewicz’e göre zincir içi işlemlerin ortalama hacmi on binlerce BTC’dir.  Yine de Olszewicz’e göre, yatırımcılar piyasa hareketini kurumsal yatırımcılardan daha fazla etkilemeye devam ediyor. Kripto para birimlerini öğrenenler, şimdi bu ayı piyasası sırasında, piyasayı test etmek ve neler yapabileceklerini görmek için izliyorlar. Olszewicez görüşlerini aktarmaya şu şekilde devam etti:

Bu yükselişi daha önce gördük ve yatırımcılar ilk kez BTC hakkında bilgi sahibi olmaya başladığında, döngü tekrar edebilir. 2018’den bu yana, ortalama BTC tutan cüzdan sayısı bugün 27 milyondan 41 milyonun üzerine çıktı. Birçok insanın sadece burada kalmadığını, aynı zamanda piyasada olup bitenler hakkında yeniden heyecanlandığını görüyoruz.

Bitcoin (BTC) fiyatı, 25 Mayıs tarihine yükselişle başlarken ABD doları dengeli seyirde. Altın tarafında ise daha çok sabit bir tablo gözleniyor. Bitcoin fiyatı şuan 29,700 dolar seviyelerinde işlem görmeye devam ediyor. Ayrıca ,20 Mayıs gününden itibaren kripto para yatırım ürünlerinden çekilen miktarın 141 milyon doları bulduğu da belirtiliyor. Kurumsal fonlarda yönetilen toplam varlık değeri, böylece 38 milyar dolar seviyelerine gerileyerek, Temmuz 2021’den beri görülen en düşük fiyat seviyesine geldiği gözlemlendi. CoinShares’in Haftalık Dijital Varlık Fon Akışı raporuna göre, en çok odaklanılan kripto para birimi, 154 milyon dolar işlem yapılan Bitcoin (BTC) oldu. BTC fiyatı, aynı dönemde 28 bin – 31 bin dolar seviyeleri arasında seyretmişti. Daha fazla Bitcoin haberi için Kriptoarena.com web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!