İşte Google Trends’de Mart Ayında En Çok Aranan Kripto Paralar!

Google Trends, son bir ay içerisinde Dünya çapında en çok aranan popüler kripto para birimlerini kullanıcılarla paylaştı. Google Trends’den elde edilen veriler sonucu son bir ay içerisinde en çok aratılan kripto para birimleri ise Bitcoin (BTC), Terra (LUNA), Ethereum (ETH), Shiba Inu (SHIB) ve Avalanche (AVAX) olarak karşımıza çıkıyor. Detaylar ise şu şekilde…

Bitcoin listenin başında yer alıyor

Google Trends raporuna göre geçtiğimiz son bir ay içerisinde en çok aratılanlar listesinde olan varlıklardan biri olan lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), Mart ayı içerisinde birçok kez dalgalı hareket yaparak iniş ve çıkışlar yaşadı. Verilere göre lider kripto para biriminin bu dalgalı yapısı Google aramalarına da yansımış gözüküyor. Halihazırda devam eden Ukrayna ve Rusya arasındaki savaş gerilimi geçtiğimiz bir ay boyunca piyasaları etkilemeye devam etti.

Verilere göre Mart ayında dünya genelinde Bitcoin için Google aramalarında ortalama sayı 76 olarak karşımıza çıkıyordu. 28 Mart tarihinde ise Bitcoin Google aramaları yükseliş yaşadı. Bunun önde gelen sebebi ise BTC’nin, 2022 yılının başından itibaren en yüksek seviyesini görmesi diyebiliriz. Dünya genelinde ise Bitcoin’i en çok arayan ülkeler listesinde sıra şu şekilde; El Salvador, Hollanda, Nijerya, Slovenya ve Türkiye.

BTC’de yaşanan dalgalanma diğer kripto para birimlerini de etkiledi

Bitcoin’de yaşanan dalgalı iniş çıkış hareketi piyasadaki diğer altcoin’lere de etkisini gösterdi ve bu durum Google aramalarına da yansıdı. Mart ayı boyunca diğer altcoin’lere göre daha iyi bir yükseliş yaşayan Terra, 29 Mart tarihinde ATH yaparak 105.91 dolar seviyelerini gördü. Bu durum sonucu Terra, arama listelerinde Ethereum’u arkasında bıraktı.

Popüler memecoin Shiba Inu ise 2021’de yaptığı yükseliş sonucunda adından en çok söz ettiren kripto para birimi olmuştu. Google Trends verilerine göre Shiba Inu, Ethereum’un hemen arkasından geliyor. Daha önce kriptoarena.com olarak fiyatından bahsettiğimiz popüler memecoin SHIB, anlık olarak 0,00002669 dolardan işlem görüyor.

Avalanche (AVAX)’da listede kendine yer buldu. Popüler altcoin Google aramalarında Dogecoin (DOGE)’i geçti fakat Shiba Inu’nun gerisinde kaldı. Avalanche’ı en çok arayan ülkeler ise sırasıyla şu şekilde; Kanada, Amerika Birleşik Devletleri, Finlandiya, İsviçre ve Yeni Zelanda.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!