Balinalar Hareketlendi, Bitcoin 30 Bin Doları Geçti! Sırada Ne var?

Yaklaşık bir hafta boyunca 30 bin doların altında işlem gördükten sonra, Bitcoin (BTC) 22 Mayıs Pazar günü geç saatlerde güçlü bir yükseliş ayrışması kaydetti. Şu sıralar, lider kripto para birimi BTC, kritik direnç seviyesi olan 30 bin dolar seviyesinin üzerinde işlem görüyor. Kriptarena.com olarak detayları aktarıyoruz.

Büyük ralli başlıyor mu?

Lider kripto para birimi 30 bin dolarlık kritik seviyenin üzerine çıkmayı başardı. Popüler kripto analisti Lark Davis konuyla ilgili şunları yazıyor:

Bitcoin, günlük olarak büyük bir yükseliş sapması yaratıyor. En son 2021’de böyle bir şey yaşadık. Bu büyük bir rallinin başladığını gösterebilir mi?

 

Davis ayrıca, küresel makro kurulumunun şu anda endişe verici olmasına rağmen, tüm düşüş hissinden sonra bir miktar umut olduğunu da ekliyor. Bitcoin’in bu direnci güçlü bir destek bölgesine çevirip çeviremeyeceğini görmek ilginç olacak. Tarihsel olarak, 30 bin dolar, BTC için kritik bir destek seviyesi olarak hizmet etti. Düşük zirvelerin ve düşük düşüşlerin trend çizgisini tespit eden Davis, muhtemelen 37 bin dolara kadar bir rahatlama rallisi görebileceğimizi belirtiyor. Bu zamana kadar, 200 günlük hareketli ortalamaya da yaklaşıyor olabiliriz. Ancak bu, aynı zamanda, yukarı yönde belirleyici bir kırılma yapmadan önce Bitcoin fiyatının 22 bin dolara kadar düşebileceği anlamına da gelebilir.

Bitcoin metrikleri neye işaret ediyor

Bitcoin için zincir içi ölçümler, temel düzeyde güç göstermeye devam ediyor. 1’den fazla BTC tutan toplam Bitcoin adresleri, 1 milyona yaklaşarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Bitcoin Korku ve Açgözlülük Endeksi aşırı korku bölgesinde kalmaya devam ederken, balinalar dip seviyelerden toplamaya çalışıyor. Glassnode verilerine göre, son piyasa çöküşü sırasında 10 bin BTC’den fazla tutan BTC balina adresleri yükselişte. Bu, zayıf ellerin piyasadan çıktığını ve arzlarını piyasanın büyük balinalarına teslim ettiğini açıkça ortaya koyuyor. Dikkat edilmesi gereken bir alan, borsalardaki Bitcoin arzındaki artış olacaktır. Ancak, bu her ayı piyasasının bir parçasıydı. Artık yatırımcılar yeterince kayıp yaşadığına göre, yükselişin tersine dönmesi sağlıklı olabilir.

Bitcoin (BTC) 30 bin dolar seviyesini korumak isteyecek gibi görünüyor ve son birkaç gün içinde 27 dolar ila 30 bin dolar arasında sıkı bir aralıkta işlem gördü. Bu, BTC için önemli bir destek bölgesidir ve aynı zamanda bir yıllık ticaret aralığının alt sınırıdır. BTC, 33 bin ila 36. bin dolar arasında güçlü bir dirençle karşı karşıya kalabilir ve bu da fiyattaki artışı durdurabilir. Bununla birlikte, Bitcoin hakimiyeti yükselmeye devam ediyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!