Yapay Zeka Coinleri Çılgınlığı: Bu 5 Coin Patlayabilir!

Kriptoarena.com olarak aktardığımız üzere son haftaların trendi olan yapay zeka çılgınlığı, günden güne artarak devam ediyor. Uzmanlar ise bu trend ile beraber, bu yapay zeka coinleri için yükseliş öngörüyor! İşte detaylar…

Kripto para piyasası durgunlaşırken yapay zeka trendi yükselişe geçti!

Kripto para piyasası son haftalarda yapay zeka trendi ile karşı karşıya ve birçok yatırımcı yapay zeka serüvenine hızlı bir giriş yaptı. OpenAI şirketinin ChatGPT botu gibi yapay zeka projeleri ile beraber piyasaya yönelik artan yatırımlar sonucu bu yapay zeka coinleri yükselişe geçiyor. Veriler, geçen haftadan bu yana yapay zeka coinleri’nin yüzde 80 yükseliş yaşadığını aktarıyor. Bildiğiniz üzere geçtiğimiz günlerde trend ile beraber SingularityNET (AGIX), yüzde 220’nin üzerinde yükseliş yaşadı ve Fetch.ai (FET) gibi birçok kripto para birimi yükselişe geçti. Öte yandan en yüksek piyasa değerine sahip yapay zeka coinleri ise şu şekilde:

Öte yandan Image Generation AI (IMGNAI) gibi AI tabanlı yeni girişimlerin tokenları iki haftalık bir süre içinde üç kattan fazla arttı. Bununla beraber Big Data Protocol (BDP) ve Measurable Data (MDT) gibi projeler ise yatırımcılara blockchain uygulamalarında yapay zeka teknolojisini nasıl kullandıklarını hatırlatan tweet’lerle dikkatleri üzerine çekmiş görünüyor. BDP geçtiğimiz 30 günlük süreçte yüzde 1600’ün üzerinde yükseliş yaşarken, MDT ise son 30 günlük süreçte yüzde 165 değer kazandı.

Kripto devleri ise durum biraz daha farklı. Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) gibi kripto büyükleri, temel katalizörlere rağmen geçen ay her biri sadece yüzde 30 artış gösterdi. Bildiğiniz üzere büyük tokenlerin piyasa kapitalizasyonu 300 milyar doların üzerindedir, bu da fiyatların birkaç hafta içinde kat kat artması için önemli miktarda yatırım ve kamu ilgisi gerektirdiği anlamına gelir.

AI Projeleri neden yükseliyor?

AI, genel olarak insan zekasının insanlar gibi düşünmek ve hareket etmek üzere programlanmış makinelerde simülasyonunu ifade eder. Bu teknolojinin popüler uygulamaları şimdiye kadar sohbet robotları, kendi kendini süren arabalar, çevrimiçi pazarlarda aramayı optimize etme ve görüntü oluşturma yazılımlarıyla sınırlıydı. ChatGPT ile ortaya çıkan yapay zeka trendi, birçok yatırımcının hoşuna gitti ve şirketi OpenAI’ın, Microsoft tarafından milyarlarca dolarlık yatırım alması sonucunda projeler, büyük bir yatırımcı ilgisiyle karşı karşıya kaldı.

Yenilikçi ve zorlayıcı kullanım durumları ile beraber yapay zeka ile ilgili yorumlar yapan Frontier kurucusu Ravindra Kumar, “Yapay zeka ve Web3 alanı etrafındaki büyüme fırsatı, erken ilgiyi, potansiyeli ve abartıyı birleştiriyor” sözlerini kullandı. Bununla beraber Biconomy Pazarlama Başaknı Aditya Khanduri. “Mevcut yapay zeka trendinin hala oldukça spekülatif olduğuna ve OCEAN, ALI, AGIX gibi tokenlarda bir sıçramaya yol açtığına inanıyorum” sözlerinde bulundu. Bazı uzmanlar ise bu kısa vadeli fiyat artışlarından yararlanmaya çalışacak birçok spekülatör olduğuna inanıyor ve tüm bu ‘yeni trendin’ boş bir aldatmacayla sonuçlanma riskinin olduğunu aktarıyor.

Bu yapay zeka coinleri yükselişe geçebilir!

Fetch.ai (FET)

Fetch.ai, ekonomik faaliyetlerin insan faaliyetinin müdahalesi olmadan gerçekleşebileceği bir dünya vizyonuna sahiptir. Kendilerini, diğer bireyleri veya cihazları ve hizmetleri temsil edebilen çeşitli özerk aracılardan oluşan merkezi olmayan bir ağ inşa etmektedirler. Yapay zeka altcoin projesi FET, son 30 günlük süreçte yüzde 200’ün üzerinde yükseliş yaşadı. Anlık olarak proje 0,466076 dolardan işlem görüyor.

DeepBrain Chain (DBC)

DeepBrain Chain (DBC), yapay zeka bilgi işlem kaynakları için güvenli ve verimli bir pazar oluşturmak üzere blok zincir teknolojisini yapay zeka (AI) ile birleştiren merkezi olmayan bir platformdur. Merkezi olmayan bir bilgi işlem kaynakları ağı oluşturmak için blok zincirini kullanan platform, AI geliştirme ve dağıtım maliyetini düşürmeyi hedefliyor.

Bu ağ, AI geliştiricilerinin ve işletmelerin, maliyetli ve arıza süresine yatkın olabilen merkezi sağlayıcılara güvenmeden yüksek performanslı bilgi işlem kaynaklarına erişmelerini sağlar. DeepBrain Chain tokenı (DBC), platform içinde bir değişim aracı olarak ve ağ katılımcılarını platforma bilgi işlem kaynaklarına katkıda bulunmaya teşvik etmek için kullanılır. Proje son 30 günlük süreçte yüzde 200’ün üzerinde değer kazandı. Bununla beraber fiyatı ise 0,006946970706 dolardan işlem görüyor.

SingularityNET (AGIX)

Yaşadığı yükselişle beraber haftaya damgasını vuran SingularityNET, uzmanların listesinde yer alan altcoin projeleri arasında bulunuyor. SingularityNET (AGIX), AI hizmetleri için merkezi olmayan bir pazar yeri sağlamayı amaçlayan merkezi olmayan bir AI hizmetleri platformudur. AI geliştiricileri ve işletmeler, AI modellerini ve algoritmalarını platformda kullanıma sunarak bunlardan para kazanabilir. SingularityNET token’ı (AGI), platform içinde bir değişim aracı olarak ve ağ katılımcılarını platforma AI hizmetlerine ve kaynaklarına katkıda bulunmaya teşvik etmek için kullanılır.

Platform, karmaşık sorunları çözmek için birleştirilebilen ve yeniden birleştirilebilen karmaşık AI sistemlerinin geliştirilmesine izin vererek AI modellerinin ve algoritmalarının birlikte çalışabilirliğini kolaylaştırmayı amaçlamaktadır. Anlık olarak proje, 0,452111 dolardan işlem görüyor. Son 30 günlük süreçte ise proje, yüzde 700’ün üzerinde değer kazandı.

Oasis Network (ROSE)

Oasis Network, merkezi olmayan uygulamalar (dApp’ler) ve hizmetler için güvenli ve ölçeklenebilir bir altyapı oluşturmak için blockchain teknolojisini kullanan merkezi olmayan bir platformdur. Platform, geliştiricilerin kullanıcı verilerini ve gizliliğini koruyan dApp’ler ve hizmetler oluşturmasına ve dağıtmasına olanak tanıyan gizlilik odaklı bir blockchain altyapısı sağlamayı amaçlamaktadır. Blok zincirinde güvenli ve özel veri işleme ve depolamayı etkinleştirmek için Oasis Ağı, homomorfik şifreleme ve sıfır bilgi kanıtı gibi çeşitli gizliliği koruyan teknolojiler kullanır. Oasis Network tokeni (ROSE), platformun değişim aracı olarak ve ağ katılımcılarını platforma bilgi işlem kaynaklarına katkıda bulunmaya teşvik etmek için kullanılır.

Oasis Network’ün amacı, merkezi olmayan hizmetler ve uygulamalar için güvenli ve ölçeklenebilir bir altyapı sağlayarak yeni, gizlilik odaklı dApp’lerin ve hizmetlerin geliştirilmesine olanak sağlamaktır. Anlık olarak proje, 0.071 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Ocean Protocol (OCEAN)

Son zamanların çok konuşulan projelerinden biri ise OCEAN olarak karşımıza çıkıyor. Ocean Protocol (OCEAN), güvenli ve şeffaf bir veri pazarı oluşturmak için blockchain teknolojisini ve yapay zekayı (AI) kullanan merkezi olmayan bir veri alışverişi platformudur. Platform, veri tüketicilerine yüksek kaliteli verilere güvenli ve şeffaf erişim sağlarken, veri sağlayıcıların verilerini platformda kullanıma sunarak para kazanmalarına olanak tanır. OCEAN, platformun değişim aracı olarak ve ağ katılımcılarını verilerini ve bilgi işlem kaynaklarını platforma katkıda bulunmaya teşvik etmek için kullanılır.

Platform, merkezi olmayan ve güvenli bir veri alışverişi ortamı sağlayarak veri gizliliği ve güvenliği ile ilgili artan endişeleri gidermeyi amaçlamaktadır. Ocean Protocol, veriler için şeffaf ve güvenli bir pazar yeri sağlayarak, verilerin değerini açığa çıkarmayı ve daha geniş bir kullanıcı ve uygulama yelpazesi için daha erişilebilir ve uygun fiyatlı hale getirmeyi amaçlar. OCEAN, son 30 günlük süreçte yüzde 156 yükseliş yaşadı. Anlık olarak proje, 0,525038 dolardan işlem görüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!