Dev Banka, Projesi İçin Bu Altcoin’i Seçti!

Dünya genelinde kripto para birimlerinin benimsenmesi günden güne artıyor. Bununla beraber önde gelen kurumlar, bankalar ve özel işletmeler, kripto para dünyasına yöneliyor. Benimseme yönünde önemli bir haber ise Rusya’nın önde gelen bankasından geldi. Rusya’nın en büyük bankası Sberbank, Mayıs ayına kadar lider altcoin Ethereum (ETH) üzerinde merkeziyetsiz finans (DeFi) platformunu piyasaya sürecek. İşte detaylar…

Sberbank, lider altcoin Ethereum üzerinde DeFi platformu başlatacak!

Küresel olarak bakıldığında benimsenme oranları artıyor ve birçok kurum, kripto sektörüne atılıyor. Rus haber ajansı Interfax’ın yayımladığı habere göre, Rusya’nın en büyük bankası Sberbank, DeFi platformu için büyük hazırlıklar içerisine girdi. Yeni DeFi platformunun başlangıçta lider altcoin Ethereum (ETH) ağına dayanacağı ve kullanıcıların MetaMask cüzdan uzantısı aracılığıyla platforma erişebileceği ifade ediliyor.

Öte yandan Sberbank’ın blockchain ürün müdürü Konstantin Klimenko, bankanın Ethereum (ETH) üzerindeki DeFi ağının Mart ayında açık teste dönüşecek olan kapalı bir beta sürümünde çalıştığını aktardı. Cuma günü World Economic Forum’dan önce açıklamalarda bulunan Klimenko, DeFi’nin gelecekte geleneksel bankacılık hizmetlerinin yerini alabileceğini sözlerine ekledi.

Kriptoarena.com olarak aktardığımız üzere bu DeFi girşimi, bankanın kripto dünyasına ilk atağı değil. Mart 2022’de Rusyanın merkez bankasından dijital varlık ihraç etmek ve kullanıcılarına sunmak için bir lisans satın alan banka, bundan birkaç ay önce Rusya’nın ilk blockchain borsa yatırım fonunu (ETF) piyasaya sürdü.

Sberbank’ın müşteri sayısı ise dikkat çekiyor. Banka, bir milyon kurumsal müşteriye ek olarak 110 milyondan fazla müşteriye sahip bulunuyor. Bu da büyük bir kesime hitap ettiğini gösteriyor.

Rusya ve kripto dünyası

Bildiğiniz üzere Rusya, kripto paralar ve altcoin projelerinin çöküşleri söz konusu olduğunda hem düzenleme hem de kullanım açısından büyük bir kararsızlık içerisinde bulunuyor ve bu durum uzun bir süredir Rus kripto takipçilerinin dikkatinden kaçmıyor. Uzun bir süredir vergilendirme sorunları ile karşı karşıya kalan ülke, bir başka açıdan bakıldığında ise altında olduğu yaptırımlar nedeniyle kripto dünyasına atılım yapmak için doğru zamanı arıyor olabilir.

Rusya’da bu konuda ilk adımı Sberbank attı. Bildiğiniz üzere ABD’nin uyguladığı ağır yaptırımlar göz önüne alındığında, finansal sisteminde büyük darbeler alan Rusya, SWIFT ve MasterCard gibi birçok ödeme aracına erişemiyor. Birçok uzmanın dikkatini çektiği nokta ise Rusya-Ukrayna arasındaki savaş neticesinde Rusya’nın kripto para dünyasına daha da yakınlaşmak zorunda olduğu yönünde.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!