Bu Altcoinler İçin Alarm: Alameda Cüzdanları Uyanıyor!

Kriptoarena.com olarak aktardığımız üzere Alameda Research ve FTX’in iflas davalarının ardından bağlantılı cüzdanlar dondurulmuştu. Geçtiğimiz gün aktarılan verilere göre Alameda Research ile bağlantılı cüzdanlar 7 Şubat tarihinde yeniden aktif hale geldi ve milyonlarca FTX Token (FTT) aktarımı yaptı! Uzmanlar ise bu altcoinler için uyarılarda bulundu! İşte detaylar…

Alameda Research cüzdanları aktif hale geldi! Uzmanlar bu altcoinler için uyarıyor!

Bildiğiniz üzere geçtiğimiz yıl Kasım ayında çöküş yaşayan FTX ardından birçok kripto para borsası ve büyük şirketler, iflasa yöneldi. Bu şirketlerden biri de FTX’in kardeş şirketi Alameda Research’tü.

Geçtiğimiz günlerde alınan verilere göre iflas etmiş Alameda Research ile bağlantılı cüzdanlar 7 Şubat’ta yeniden aktif hale geldi ve milyonlarca değerinde FTX token aktardı. FTX iflas başvurusu sonrası Alameda cüzdan etkinliği, kripto topluluğu için büyük bir endişe kaynağı oldu ve dava hala sürerken bu cüzdanlara nasıl erişildiğini sorguladı.

Alameda cüzdan adresi ‘brokenfish.eth’, SushiSwap’teki BentoBox akıllı sözleşmesinden yaklaşık 2 milyon dolar değerinde FTT tokeni aktardı. Söz konusu akıllı sözleşme, tüm Sushi ekosistemi için merkezi kasa görevi görüyor. Eski FTX CEO’su Sam Bankman-Fried, SushiSwap ile, protokolü eski üst düzey geliştirici Chef Nomi’den devraldığı 2020 yılına kadar uzanan bir geçmişe sahiptir.

Öte yandan “Alameda Research 4” cüzdanı, 1,86-1,87 dolar değerinde 1 milyondan fazla FTT token satın aldı. Bu token’ların toplam değeri ise ortalama 2.3 milyon dolar değerinde bulunuyor. Cüzdan ayrıca Abracadabra’da şu anda 73.000 FTT ve 31.000 dolar ipotek eden bir kredi pozisyonu açtı.

Bununla beraber birçoğu, fon hareketlerini devam eden iflas işlemlerine bağladı ve mahkeme tarafından atanan FTX CEO’su John Ray III’ün fon hareketlerini onayladığına inandı. Ray III, borçlarını ödemek için borsanın ve yan kuruluşlarının varlıklarının kontrolünü ele geçirme arzusunu gizlemedi. 17 Ocak’ta FTX, soruşturmaları boyunca 5,5 milyar doların üzerinde likit varlık bulduğunu ve en büyük 50 borçlusuna 3 milyar dolardan fazla borçlu olduğunu duyurdu.

Daha önce de Alameda bağlantılı cüzdanlar para aktarımı yaptı!

Ayrıca bu transferler, Şubat ayında Alameda bağlantılı cüzdanların para taşıdığı ilk örnek değil. Geçtiğimiz 2 Şubat tarihinde Blockchain güvenlik firması PeckShield, “Alameda Consolidation”ın üç farklı cüzdandan 13 milyon dolar değerinde kripto varlık aldığını aktardı.

Bu işlemlerden ilki popüler kripto para borsası BitFinex’e ait, PeckShield verilerine göre yaklaşık 6 milyon Tether ve 1545 Ethereum, transfer edildi. Toplam değerleri ise yaklaşık olarak 8.5 milyon dolar değerinde bulunuyor. Diğer anonim cüzdanlar ise yaklaşık 6 milyon dolar değerinde USD Coin transferinde bulundular.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!