XRP Yeniden Konsolidasyon Sürecinde! Boğalar Yeninden Ortaya Çıkacak mı?

XRP son birkaç gündür yatay olarak hareket ediyor ve fiyatın 0,36 dolar seviyesinde sabitlendiği görülüyor. 0,35 dolar fiyat seviyesinde tutarlı bir dirençle karşılaşmasının ardından, kripto para biriminin nihayet 0.35 seviyesinde bulunan direnç seviyesini geçmeyi başardı.

XRP fiyat seviyelerini ilerleyen süreçte neler bekliyor?

Altcoin son 24 saatte yüzde 1.52 düşüşte görünüyor. Geçtiğimiz hafta, XRP çift haneli rakamlarla değer kazandı. Kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz gibi; Son zamanlarda, geliştirme ekibinin çalışmaları ile XRP, bunu yeni bir Kripto Merkezi yapmak için operasyonlarını Kanada’ya genişletmeyi planladığı açıkladı. XRP fiyat seviyesinin 0,38 dolara ulaşmayı başarması sonrasında, kripto para biriminin olumlu hareketler sergilediği belirtiliyor. 0,38 dolar seviyesine kadar yükselmesinin ardından kısa bir süre sonra ise bir düşüş gösterdi. Ripple’ın yerel tokeni, fiyat konusunda iyimser bir duruş sergiledikçe satın alma gücünde de artış yaşandığı görülmekle birlikte, son birkaç gün içinde aşırı satın alım işlemi yapıldığı bildirildi.

Fiyat düzeltmesinin ardından XRP aşırı alım bölgesinden çekildi. Bugün küresel kripto para piyasa değeri, son 24 saatte yüzde 1.4 pozitif değişimle 1.01 trilyon dolara ulaştı. Altcoin, dört saatlik grafikte 0,36 dolar seviyesinden işlem görmeye devam ediyor. Kripto para biriminin genel direnci 0,38 dolar seviyesinde kaldığı belirtiliyor. Analistler altcoin’in teknik görünümünde ise, gelmekte olan bir yükseliş hareketi çizdiğini söylüyor.

XRP, 0,38 dolar seviyesini aşmayı başarırsa, 0,46 dolar seviyesinde işlem görebileceği belirtiliyor. Olması durumunda sonraki hedefin 0,52 dolar seviyesinde bulunan dirence ulaşmaya çalışabileceği bildiriliyor. Altcoin için anlık destek seviyesinin 0,34 dolarda olduğu görülüyor. 0,34 dolarda bulunan destek seviyesinden bir düşüşün, altcoini 0,29 dolar seviyesine kadar geriletebileceği belirtiliyor. Ayrıca işlem hacminin önemli ölçüde düştüğü, bu durumunda alım işlemlerine yansıdığı görünüyor.

Alım bölgesinde olduğu belirtiliyor

Altcoin’in grafikte alım bölgesinde olduğu ve en son aşırı alımı geçtiğimiz ay olduğu belirtiliyor. Göreceli Güç Endeksi(RSI)’nin ise, ağır satın alma gücünü gösteren 50’nın üzerinde yer aldığı görülüyor. Kripto para birimi, RSI’da hafif bir düşüş gösterdiyse de, piyasada satıcılardan daha fazla sayıda alım işlemi yapan kişi olduğu bildiriliyor. 20-SMA’da XRP çizginin üzerinde yer alıyor. Bu durum, alım işlemi gerçekleştirenlerin piyasadaki fiyat ivmesini artırdığı anlamına gelmektedir.

Ayrıca, son derece yükseliş olarak kabul edilen 200-SMA çizgisinin üzerine çıktığı, ancak satın alma baskısında bir azalma olması halinde ayıların geri dönebileceği belirtiliyor. Alım gücünde önemli bir artış kaydetmesinin ardından altcoin bir satış sinyali verdi. MACD’nin düşüş eğilimine girmesiyle, kırmızı mumların grafikte bir satış sinyali çizdiği ve durumun RSI’da belirtilen düşüşle uyumlu olduğu görülmekte. Ortalama Yönlü Endeks’in fiyat eğilimine işaret ettiği, göstergenin 20 işaretinin üzerinde ve yükseliş hareketi ile aynı yönde fiyat hareketinin devam etme olasılığına bağlı olduğu belirtiliyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!