Bitcoin 1 Hafta İçerisinde 30 Bin Dolara Ulaşabilir!

Analistler, kripto para piyasasında yaşanan son gelişmelerle beraber lider kripto para birimi Bitcoin için yorumlarda bulundu. Önümüzdeki hafta için yükseliş öngören analistler, Bitcoin için 30 bin dolar hedefine işaret etti. İşte detaylar…

“Önümüzdeki hafta Bitcoin bir “rahatlama” rallisi görebilir”

Uzmanlara göre kripto para piyasasında Bitcoin konusunda umutlu olmak için neredeyse hiçbir neden gözükmüyor. BTC fiyatı anlık olarak 20 bin dolar seviyesinin yakınlarında bulunuyor ve zincir-üstü işaretler olumsuz yönde gözüküyor. Uzun vadeli piyasa için daha fazla düşüş öngörülse de, analistlere göre önümüzdeki hafta BTC kısa bir “rahatlama” yaşayabilir.

 

Ünlü analitik veri platformu Santiment’e göre, ekosistem içinde aktif olan benzersiz Bitcoin adreslerinin sayısı artmış bulunuyor. Analistlere göre karşılaştırılabilir bir fark en son Aralık 2020’de görüldüğünden, bu durum güçlü bir artış için cesaret verici gözüküyor. Aynı zamanda BTC, 2017’deki 20.000 dolarlık önceki rekorunu kırdı. Bitcoin balinaları arasındaki Coinbase platformu üzerinden yapılan para çekim işlemleri de görülen olumlu gelişmeler arasında yer alıyor. Anlık olarak, Coinbase üzerinden ortalama BTC çekim işlemi, dokuz yılın en yüksek seviyesine ulaşmış bulunuyor.

Analist, BTC için kritik seviyeleri belirtti!

Bununla birlikte, genel ortalama mevduatın da önemli ölçüde daha yüksek olduğunu belirtmekte fayda var. Aksine, madencilerin satışları arttı ve birçok uzman madencilerin sebep olduğu bir çöküşü önceden tahmin etmişti. Objektif olarak bakıldığında, şu an için BTC’nin fiyatı şu şekilde karşımıza çıkabilir:

Bu durumda “moonshot” ifadesi aşırı kullanılabilir. Bununla birlikte, söz konusu 23.030 dolarlık kesme noktasının yeniden test edilmesi yine de takdir edilecektir. BTC’nin değeri anlık olarak yukarı yönlü bir bariyerde (sarı çizgi) toparlanıyor, ancak BTC söz konusu engelin üzerine çıkarsa önümüzdeki günler için yeni seviyeler belirlenebilir. Bir diğer yandan güçlü bir artıştan sonra, destekte yaşanacak bir düşüş, fiyatı 30 bin doların altına itebilir. Kripto para birimi hala ATH seviyesinin yüzde 50 altında olsa bile, yatırımcılar halen umutlu gözüküyor. Daha önce de kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz üzere önemli bir detay, geleneksel olarak Bitcoin’in en aktif olarak işlem gördüğü seviyeler ise karşımıza 17 bin dolar ila 20 bin dolar aralığı olarak çıkıyor. Analistlere göre Bitcoin, hafta içerisinde herhangi bir zamanda anlık yükselişler yaşayabilir. Uzmanlar, yatırımcıların piyasayı dikkatli takip etmesini öneriyor. Anlık olarak ise BTC, 21.235,82 dolardan işlem görüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!