Ripple CEO’su Açıkladı: SEC Bu Nedenle Kendiyle Çelişiyor!

Ripple Labs CEO’su, kripto alanındaki farklı oyunculara tutarsız politikalar uyguladığı için ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nu (SEC) sert bir dille eleştirdi. İşte ayrıntılar…

Ripple CEO’su ayrımcılık yapıldığını düşünüyor

Toronto’daki Collision teknolojisi konferansında konuşan Garlinghouse , SEC’in Coinbase’in S-1 halka arzını (IPO) onaylarken çelişkili yöntemler kullandığını söyledi. Garlinghouse, SEC’in kendisiyle çeliştiğini savunuyor çünkü o sırada önde gelen ABD kripto borsası, SEC’in Ripple’a dava açtığı kripto para birimi olan XRP’yi teklif etti ve XRP’nin düzenlenmemiş bir menkul kıymet olduğunu iddia etti ve şunları söyledi:

Coinbase halka açıldığında, ki bu çok uzun zaman önce değildi, Coinbase XRP ticareti yapıyordu. Tüketicilerin ve işletmelerin XRP ticareti yapmalarını sağladılar. SEC, Coinbase’in halka açılabilmesi için S-1’lerini onaylamak zorunda kaldı. SEC şimdi bize dava açtıklarında, ‘Hey, XRP bir menkul kıymettir ve her zaman olmuştur’ şeklindeki pozisyonu benimsemiş görünüyor. Ancak Coinbase kayıtlı bir aracı kurum olmasa da Coinbase’in halka açılmasını onayladılar. Dolayısıyla burada, YSK’nın kendi teşkilatı içinde, sol eli, sağ eli bilmeden hemen hemen herşey çelişkili var.

Kriptoarena.com olarak da önce de defalarca SEC’e karşı yaptığı sert açıklamalarla bilinen Garlinghouse, kripto alanındaki çoğu katılımcının kurallara göre oynamaya istekli olduğunu düşündüğünü ve bu nedenle hükümetin yönetim kurulu genelinde net ve tutarlı düzenleyici politikalar uygulaması önemli olduğunu söylüyor. Ayrıca CEO, hükümetin politikayı kağıt üzerinde değil de cezai yaptırım önlemleriyle belirlediğinde, potansiyel inovasyonun gün ışığını görmesini engellediği konusunda uyarıda bulunuyor. ve şunları belirtiyor:

Düşündüğüm ilk şey, belki daha net bir şekilde düzenlenmesi gerekir. Ben tutarsızlıklar  hakkında düşünüyorum. Şu anda her kripto şirketi için zorluklardan biri, yolun kurallarının nerede olduğu belli değil. Düzenleyicilerin şirketlerin peşine düştüğü bazı örnekler var ve sonra neredeyse aynı şeyi yapan başka bir şirkete bakıyorsunuz ve hiçbir şey söylemiyorlar. Tutarlılık, bu nedenle herkesin uyması gereken kesin bir kurallar dizisi vardır. Bence kripto endüstrisindeki insanların büyük çoğunluğu kurallara göre oynamak istiyor. Kuralların ne olduğu konusunda net olalım. Neyi düzenlemeye çalıştığımız konusunda çok net olalım… Bence SEC, hem SEC’den hem de genel olarak ABD hükümetinden yeni bir dizi net kural, yeni bir dizi net düzenleme tanımlamak için çok çalışmak yerine, ”Hey, düzenlemeyi yaptırım yoluyla yapacağız’ yolunu seçti ki bu verimli değil ve Amerika Birleşik Devletleri’nde inovasyonu gerçekten boğdu.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!