Kripto Para Piyasası Bu Hafta Yükselişe Geçecek! İşte Nedeni..

Kripto para piyasasının popüler memecoin’lerinden olan Dogecoin (DOGE)’in kurucularından Billy Markus ve analist Alex Kruger, güncel piyasa hakkında yorumlarda bulundu. Billy Markus ve analist Alex Kruger’a göre, kripto para piyasası bu hafta yükselişe geçecek. İşte detaylar…

Dogecoin Kurucusu ve ünlü analist, mevcut piyasa hakkında yorumlarda bulundu

Kripto para piyasasındaki uzmanların da belirttiği, FED’in şahin politikasından güvercin politikasına doğru “az ve öz” yönelim, Kruger tarafından da önümüzdeki günlerde bir yükseliş eğiliminin kaynağı olarak tanımlanıyor. Dogecoin’in (DOGE) kurucularından Billy Markus ve ünlü yatırımcı Alex Kruger, yaptıkları konuşmada mevcut piyasada yaşanan ani yükselişten bahsettiler.

Ekonomist Alex Kruger, piyasanın önümüzdeki dönemlerde yükselişe geçeceğini belirtti ve Billy Markus ise biraz daha detaylandırmasını isteyerek konu hakkında bilgi almak istedi. Hemen ardından ise ekonomist Kruger, eski tweetlerini etiketleyerek yükselişin nedenini açıkladı. Kruger’in tweet attığı tarihte ABD Merkez Bankası Rezerv Başkanı Jerome Powell, Fed’in yeni hedefini yüzde 2’lik enflasyon seviyesi olarak belirlemişti ve o seviyeye geri döndürmek için açıklamalarda bulunmuştu. Hemen ardından ise enflasyonu 40 yılın en yüksek seviyesinden daha aşağı seviyelere indirdi. Bu durum, ABD Merkez Bankasının hızla yükselen enflasyonu dizginlemek amacıyla kilit faiz oranını ilk olarak Mart ayında 25 baz puan, Mayıs ayında 50 baz puan ve daha sonra Haziran ayında 75 puan artırmasından sonra geldi.

İkili kripto para piyasasının yakında yükseliş yaşayacağına inanıyor

Ünlü ekonomist ve Dogecoin kurucusu Billy Markus, konuşmalarında kripto para piyasasının ne zaman yükseleceğine de değinirken, diğer analistler bu yükselişten hemen önce yaklaşık 3 – 4 yıl sürebilecek yeni bir kripto para kışından bahsediyor. Piyasanın önde gelen analistleri ise Bitcoin (BTC)’in 10 bin dolar seviyesinin daha da altına çöküş yaşayacağını iddia ediyor. Bu isimlerin arasında ünlü Bitcoin eleştirmeni Peter Schiff de bulunuyor.

Bir başka ünlü Bitcoin eleştirmeni ise kitap yazarı Nassim Taleb olarak karşımıza çıkıyor. Taleb, attığı son tweet’te “kripto kışı” teriminin dijital dünyanın yakın geleceğine uygulanamayacağına inanıyor. Ünlü isme göre mevcut piyasa mevsimsel bir geçiş yaşıyor. Ünlü isim, “kripto buz çağı” terimini kullanmanın daha doğru olacağını ekliyor. Daha önce kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz üzere lider kripto para birimi Bitcoin (BTC)’in fiyatı ise 21.117,78 dolardan işlem görüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!