Ünlü Kripto Para Tahmincisinin Zulası, Bu Altcoin ile Dolu!

Kripto para piyasasının yakından tanınan isimlerinden olan ve BitMEX’in kurucusu Arthur Hayes’in altcoin portföyü açıklandı! Peki, ünlü kripto para tahmincisinin zulasında ne var? İşte detaylar…

BitMEX kurucusu Arthur Hayes, bu altcoin projesini zulaladı!

On-chain analiz platformu Lookonchain’in paylaştığı verilere göre ünlü kripto para tahmincisi ve BitMEX’in kurucusu Arthur Hayes, anlık olarak dünya genelindeki en büyük GMX token sahibi olarak açıklandı. Ünlü girişimci geçtiğimiz yıl Bitcoin fiyatında yaşanan düşüş sırasında 10 bin dolarlık seviyeyi tahmin ederek birçok yatırımcının dikkatini çekerken, GMX’in anlık fiyatına göre 9 milyon dolarlık bir kar elde etti.
Önde gelen platforma göre Arthur Hayes, yaklaşık 13.47 milyon dolar değerinde 200.580 GMX’e sahip. Platformun Twitter üzerinden yaptığı açıklama ise şu şekilde:

Zincir üstü analitik platformu Lookonchain, 2 Mart 2022 ile 7 Eylül 2022 arasında ünlü ismin 200.580 GMX tokenı topladığını öne sürdü. Hayes, bu alımlar için token başına ortalama 28,5 dolarlık bir fiyat ödedi. İşleme toplam 3.386 Ethereum (ETH) ayırdı. Bu miktar o sırada yaklaşık 5,72 milyon dolar seviyelerine denk geliyordu. Öte yandan Hayes, 12.405 adet “escrowed GMX’i (esGMX)” de alarak varlıklarına 818.744 dolar daha ekledi.

Ünlü kripto para tahmincisi dip seviyelere işaret etti!

BitMEX’in eski CEO’su, ABD ekonomisiyle ilgili sorunlar nedeniyle “küresel bir mali kriz” uyarısında bulundu. Hayes geçen ay bir blog yazısında, “FED kararından dönerse Bitcoin muhtemelen önceki düşük seviyelere geri dönecek.” sözlerinde bulundu.

Ayrıca kripto piyasasının dibe vurduğunu tahmin etti. Hayes, son 12 ayda Bitcoin piyasalarındaki düşüşün nedenlerini sıraladı. Ünlü isim, geçen yıl düşüşe geçen kripto para piyasasının, koronavirüsün rahatlamasının getirdiği teşvik fonlarındaki artışla beslendiğini öne sürdü.

Hayes, geçmişte sık sık diğer kripto varlıklar hakkında yorum yapan bir isim olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca eski BitMEX CEO’su, hatırlayacağınız üzere Solana hakkında çöküş sinyalleri de vermişti.

Solana ağ kesintileriyle sarsılırken, yüksek profilli iflaslar geçen yıl tüm piyasayı sarstı. 3AC fiyaskosundan aylar sonra, FTX’in çöküşü küresel kripto kapitalizasyonunu olumsuz etkiledi. Bu nedenle, Hayes’in GMX yatırımı, ona aylar sonra 9 milyon dolarlık bir kar sağladı.

Bir diğer yandan yakın tarihli bir blog gönderisinde ise, “İleriye bakıldığında, iflas edebilecek hemen hemen herkes iflas etti” sözlerinde bulunan isim, yakın zamanda bir çöküş görmediğine de dikkat çekti. Bildiğiniz üzere Kasım ayından bu yana yaşanan çöküşler sonrası piyasa değeri yaklaşık 1 trilyon dolar kayıp yaşadı.

GMX Fiyat durumu

Kriptoarena.com olarak aktardığımız üzere popüler altcoin projesi GMX, son bir haftalık süreç içerisinde yüzde 23’ün üzerinde yükseliş gördü. Popüler kripto para biriminin piyasa değeri 608.092.169 milyon dolar olarak karşımıza çıkarken, fiyatı ise 71,92 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!