ABD’den Müjdeli Haber! Bitcoin Yasal Ödeme Aracı Olabilir!

Kripto para birimlerinin benimsenme oranları dünya genelinde günden güne artıyor. Son olarak ABD’li Cumhuriyetçi Senatör Wendy Rogers, 25 Ocak tarihinde Arizona’da yasal ödeme aracı olarak kabul edilen para birimleri listesine lider kripto para birimi Bitcoin (BTC)’in eklenmesini öneren bir yasa tasarısı önerisinde bulundu! İşte detaylar…

Lider kripto para Bitcoin (BTC), ABD’de yasal ödeme aracı olarak kullanılabilir!

Kriptoarena.com olarak aktardığımız üzere, dünya genelinde artan kripto para benimsenmesi, yeni gelişmeleri de beraberinde getiriyor. 25 Ocak tarihinde Senatör Wendy Rogers tarafından sunulan bir yasa tasarısı, birçok ABD eyaletinin Bitcoin’e olan ilgisini ortaya koydu. Geçtiğimiz gün öneride bulunan Rogers 25 Ocak’ta, Bitcoin’i Arizona’da resmi para birimi haline getirmeyi ve devlet kurumlarının Bitcoin’i kabul etmesine izin vermeyi hedefleyen bir yasa tasarısı önerisinde bulundu.

Tasarının kabul edilmesi dahilinde, Arizona’daki vatandaşların BTC ile işlem yapmasına ve vergi ödemesine izin verilecek. Daha önce aktardığımız üzere benzer bir yasa tasarısı geçtiğimiz yıl Ocak ayında Rogers tarafından bir kez daha sunulmuştu. Bu yasa tasarısı, BTC’i Arizona’da yasal bir para birimi olarak tanımlayacak ve kullanım durumu, anlık olarak ABD doları cinsinden yapılan tüm işlemlerin potansiyel olarak Bitcoin ile yapılabileceği ve bireylerin ve kurumların Bitcoin’i uygun gördükleri şekilde kullanım imkanlarına erişebileceklerini ifade ediyor.

Diğer eyaletler de bu yasa tasarısını destekliyor!

Bu tasarı ile beraber Arizona vatandaşları lider kripto para birimi ile alım satım hizmetlerini kullanabilecek, vergilerini ödeyebilecekler. Yeni yasa tasarısı SB 1235 ile beraber, lider kripto para birimi Bitcoin yasal ödeme aracı olmakla kalmayacak. Bununla beraber BTC’yi mevcut yasalara eklemek için yasal ödeme tanımının da değişmesi öneriliyor.

Daha önce her ne kadar bu yasa tasarısı başarısız olsa da birçok ABD’li kripto para yatırımcısı bu yasa tasarısından ümitli. Bu yasa tasarısının şansı zayıf olsa da, bildiğiniz üzere daha önce El Salvador Bitcoin’i yasal ödeme aracı olarak benimsemişti. Ülkedeki büyüme ve yatırıma pozitif etkiler sağlayan kripto para birimi için birçok eyalet de bu tür eylemleri destekliyor. Örnek vermek gerekirse Texas, Missouri ve Mississippi gibi eyaletler son dönemlerde Bitcoin’e son derece ilgili. Bununla beraber uzmanlara göre Bitcoin (BTC) benimsenmesinin günden güne güç kazanmasıyla beraber önümüzdeki yıllarda bu eylemler gerçekleşebilir.

Anlık olarak Bitcoin’i sadece El Salvador ve Orta Afrika Cumhuriyeti resmi para birimi olarak kabul ediyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!