Ünlü CEO, Bitcoin Fiyatının Artacağı Zamanı Açıkladı!

Zorlu makroekonomik koşullar ve senaryonun ortasında Galaxy Investment Partners’ın CEO’su Mike Novogratz, Bitcoin fiyat tahmini konusunda iyimser. Galaxy Investment Partners’ın CEO’su, uzun süredir Bitcoin’e (BTC) yatırım yapılmasını destekliyor. Ancak, BTC’nin 2022 yılının sonuna kadarki süreçte büyük ölçüde toparlanabileceğine inanmadığını söylüyor. Novogratz geçtiğimiz günlerde kripto para endüstrisine kurumsal yatırım akışında gelecek yıla kadar bir yavaşlama olacağını belirtti.

Enflasyondan korunmak adına Bitcoin değerlendirilebilir mi?

Galaxy CEO’su, Bitcoin’in yakın vadede 30 bin dolar seviyesini geçemeyeceğini ve buna inandığını aktardı. Kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz gibi; BTC fiyatının 20 bin dolar, 22 bin dolar veya 30 bin dolar fiyat aralığında ideal olacağını sözlerine ekledi. Bu bağlamda Novogratz, BTC’nin enflasyon riskinden korunma rolü oynama olasılığı hakkında bir yorum paylaşımında bulundu. Salı günü CNBC’ye konuşan Novogratz, Federal Rezerv’in faiz oranlarını artırma kararlarının BTC fiyatını doğrudan etkilediğini açıkladı. Fed, faiz artış modelini rahatlatırsa, Bitcoin ve diğer kripto para birimleri adına bir boğa koşusunun başlayabileceğini dile getirdi:

Fed Başkanı Powell, enflasyonu bir balyozla kafasına vurmaya başladığında, tabii ki Bitcoin de birçok varlık gibi düşüşler yaşadı. Bu mücadeleden vazgeçilmesi durumunda, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin hemen geri olması gereken seviyelerde olacağını göreceksiniz.

Merkez bankaları durgunluk ve resesyon riski ile karşı karşıya

Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Konferansı, Fed dahil merkez bankalarını resesyon riskleri konusunda uyardı. Ajans, merkez bankalarının faiz oranlarını yükseltmeye devam etmeleri durumunda resesyon ve ardından uzun süreli bir durgunluk dönemi riskiyle karşı karşıya olduklarını belirtti. Küresel bir ekonomik durgunluk yaşanması durumunda, BTC tercih edilen bir yatırım seçeneği olarak yararlanma şansına sahip olabilir. Bununla birlikte, lider kripto para birimi, geleneksel piyasalarla olan ilişkisini henüz tam anlamıyla kesmiş değil. Ayrıca, BTC’nin diğer kripto para birimleriyle olan korelasyonundan sapması durumunda, Mike Novogratz Bitcoin fiyat tahmininin sonunda gerçek olabileceğini belirtiyor.

Bu arada BTC, yaklaşık on gün sonra Salı günü 20 bin dolar seviyesindeki psikolojik engeli geçti. Fiyat izleme platformu CoinMarketCap tarafından sağlanan verilere göre, BTC fiyatı son 24 saat içerisinde  0.89 oranında artışla 20 bin dolar fiyat seviyesinin bira üzerinde işlem görmeye devam ediyor. Eylül ayının başlarında, BTC 22.540 dolarla zirveye ulaştı ve ardından keskin bir düşüş hareketliliği ile karşı karşıya kaldı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!