Kripto Para Piyasası Daha Fazla Kayıp ve Risk Altında!

Kripto para piyasasındaki ‘Uptober’ beklentisine rağmen, sosyal hacimler azalmaya devam ederken Bitcoin hala 20.000 dolar seviyesinin altında kalıyor. Kriptoarena.com olarak da bildirdiğimiz gibi, yeni bir aya genellikle olumlu sosyal duygular ve varlıklar için yeni kazançlar eşlik eder. Bitcoin ve daha büyük kripto para piyasası için, Ekim ayına girmesine rağmen düşüş alarmları çalmaya devam ediyor .

Bitcoin’e olan ilgi azalıyor mu?

Santiment’ten gelen sosyal veriler, -1.185’lik ağırlıklı bir BTC duyarlılık puanı gösterirken, sosyal hacim Twitter haber metriği Nisan 2022’den bu yana en düşük seviyelerine geriledi. Düşük sosyal hacimler ve ağırlıklı duyarlılıktaki düşüş, BTC’nin sosyal medyada daha az konuşulduğunun altını çizdi. Bu, piyasa değerine göre en iyi kripto para birimine olan ilginin azaldığını gösteren bir metrik.

Bitcoin analisti Willy Woo, maksimum düşüş seviyelerine henüz ulaşılmadığına dikkat çekti , bu da BTC HODLer’larının henüz dibe ulaşmadığı anlamına gelebilir . BTC arzının kayıp olduğunu gösteren aşağıdaki grafiğe bakıldığında, geçmiş döngülerde Bitcoin’lerin yaklaşık yüzde 60’ı alım fiyatlarının altında işlem gördüğünde BTC fiyatının dibe vurduğu açıktır. Bu sefer, benzer bir durum henüz görülmedi. Kayıp arzına göre, mevcut BTC tabanına 10.000 dolar civarında ulaşılabilir. Bununla birlikte, ‘bu mevcut pazarın yapısı çok farklı’ olduğundan, 10.000 doların gerçekten dip olup olmadığını söylemek zor.

Kripto para hacimleri duruyor

Haftalık grafikte Bitcoin fiyatı, Haziran 2022’den bu yana 23.700 dolar ile 18.800 dolar arasında dar bir aralıkta hareket ediyor. Satıcılar alıcılara hükmetmeye devam ederken, haftalık RSI bir kırılma belirtisi göstermiyor. Olumlu bir işaret, Nisan ayından bu yana sürekli artan hacimlerdir; bu, OG’ler tarafsız kalsa bile perakende yatırımcıların hala oyunda olduğunu gösteriyor. Bitcoin son zamanlarda, bu son çeyrekte bir yükseliş sinyali olarak hareket eden en yüksek sayıda kripto paranın borsalardan çıktığını gördü. Ancak bu fiyatı kilit direnç seviyelerinin üzerine çıkarmak yeterli olmadı. Santiment’ten gelen veriler, Bitcoin’in 30 Eylül’de 34.723 BTC’nin borsalardan ayrıldığını gördü ve bu da 4. çeyreğe doğru bir yatırımcı güveni ipucu olabileceğini gösteriyor.

Bu kadar çok BTC’nin borsalardan en son ayrıldığı zaman 17 Haziran’dı ve fiyatlar takip eden ay boyunca +%22 arttı. Yüksek çıkışlar kısa vadeli bir yükseliş eğilimi sunabilirken, Ekim muhtemelen bu sefer kripto HODLer’ları için ‘Uptober’a dönmeyecek. Özellikle, boğa piyasalarında Ekim ayı yükseliş ayı olurken, ayı piyasalarında BTC Ekim ayında hiçbir zaman iyi performans göstermedi. Bununla birlikte, BTC ile hisse senedi fiyatları, özellikle teknoloji hisseleri arasındaki korelasyon, istikrarlı bir büyüme kaydetti. Enflasyon , jeopolitik iklim ve para politikalarıyla ilgili makroekonomik endişeler , BTC fiyatlarını düşürerek daha geniş piyasayı da etkiledi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!