Ünlü Bitcoin Destekçisi Yazar Korkuttu: 1.100 Dolar!

Finansal okuryazarlık üzerine en çok satan ‘’Fakir Baba Zengin Baba’’(Rich Dad, Poor Dad) kitabın yazarı, ayrıca tanınmış bir Bitcoin ve emlak yatırımcısı olan Robert Kiyosaki, yakın tarihte Bitcoin(BTC) fiyatı ile ilgili yeni tahminini Twitter adresi aracılığı ile hesabında bulunan takipçileri ile paylaştı.

Bitcoin ile ilgili olarak bu dip seviyesine gelmesi gerektiğini belirtiyor

Tanınmış yazar lider kripto para birimi ile ilgili olarak bir satın alımlar adına dip noktası olduğunu belirtiyor:

Bitcoin(BTC)’in 1.100 dolar fiyat seviyesini test etmesini bekliyorum.

Kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz gibi; Kiyosaki, kazananların yaptıkları hatalardan ders çıkardığını söyleyerek “kazananlar ve kaybedenler” hakkında bir kez daha tweet paylaşımında bulundu. Bu nedenle, küresel anlamda en çok tercih edilen kripto para birimi Bitcoin’in daha da düşme olasılığının olduğunu ve bunu beklediğini bildiriyor. Bu vakitten sonra BTC’de yaşanacak bir toparlanma olmasının daha fazlasını satın alım adına tetikleyici güç olacağını belirtti. Ancak dipten satın almak için başka bir seçeneğinde bulunduğunu ve bunun “kaybedenler” kategorisinde yer verdiği “kağıt ellerin” teslim olmasını beklemekle olacağını söylüyor.

Kiyosaki: Ne yaşanırsa yaşansın BTC yükselişini sürdürüyor

Twitter hesabında yarım milyardan fazla takipçisi bulunan kripto para analisti CryptoKaleo, yazar Kiyosaki’ye bu yılın başlarında, Mayıs ayında gerçekleştirilen Fed’in tarihi faiz artırımı uygulaması sonrasında, BTC’nin bir dip noktası olduğuna inandığını belirtiği tweet paylaşımını hatırlattı. Tweet’te yer alan ifade şu şekilde:

Dip, 17 bin dolar seviyesinde yatıyor olabilir.

Aynı zamanda, 20 Mayıs tarihinde Robert Kiyosaki, Twitter hesabından gerçekleştirdiği paylaşımında, Bitcoin(BTC)’in 9 bin dolar seviyesinin altına düşebilme olasılığını kabul ettiğini, ancak “Federal Reserve(FED) ve Hazine gibi sabit fikirli olarak betimlediği kuruluşlar” olmasından dolayı hala yükselişini sürdürdüğünü paylaştı. Ünlü yazar daha önce de BTC ile ilgili görüşlerini dile getirmiş ve takipçileri ile paylaşmıştı.

Ekonomist ve yazar olan Kiyosaki, Mayıs ayının ortalarında düşüş yaşayan BTC için, bu yaşanılan düşüşlerin bir satın alma imkanı olduğunu dile getirerek, “düşüşlerin zengin olmak adına en iyi zaman olduğunu” vurgulamıştı. Kiyosaki, o dönem BTC fiyatının 17 bin dolar seviyesine kadar gerilemesini beklediğini söylemişti. BTC’de düşüş eğilimi devam ederek, 18 ayın en düşük seviyesine geriledi. Küresel piyasaların mevcut durumuna ilişkin olarak ünlü yazar, kalıcı enflasyon ve FED’in para politikasına işaret ederek, ABD ekonomisinde büyük bir resesyon yaşanabileceğini belirtti.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!