SEC Yasaklayabilir! Bu Altcoinler İçin Alarm!

Dev kripto para borsası Coinbase CEO’su Brian Armstrong, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) bazı altcoin projelerini büyük bir şekilde etkileyecek bir yasağa hazırlandığını iddia etti. Ünlü CEO duyduğu söylentilerde SEC’in,  bireysel yatırımcılar için Ethereum da dahil olmak üzere altcoinler için staking’i yasaklamak istediğini aktardı! Bununla beraber ünlü CEO, Twitter üzerinden yorumlarda bulundu! İşte detaylar…

SEC Staking’i yasaklayacak mı? Bu altcoinler yasaklanabilir!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), uzun zamandır kripto para birimlerini yakından takip ediyor ve birçok konuya da değinmiş durumda. Coinbase CEO’su Brian Armstrong, yaptığı birkaç açıklama ile dikkatleri üzerine çekti. CEO, Menkul kıymetler kurumunun bireysel yatırımcılar için kripto para stake etme işlemlerini tamamen yasaklamayı planladığına dair söylentiler duyduğunu söyledi. Söylentilerin ardından Twitter üzerinden açıklamalarda bulunan Armstrong, “Umarım durum böyle değildir, çünkü bunun olmasına izin verilirse ABD için korkunç bir yol olacağına inanıyorum” sözlerinde bulundu.

ABD SEC henüz söylentiler hakkında yorum yapmadı, ancak ajans defalarca dijital varlıkların çoğunun menkul kıymet olarak nitelendirildiğini ve kurallarına tabi olması gerektiğini açıkça belirtmişti. Kriptoarena.com olarak aktardığımız üzere daha önce, SEC Başkanı Gary Gensler de staking’e işaret etmişti. Bununla beraber staking, Ethereum gibi büyük blockchain projelerinin zincirlerindeki işlemlerin doğrulanmasına yardımcı olmak için kripto para birimlerini kilitleyerek yatırımcıların kazanç sağladığı süreçtir. Birçok kripto para borsası yatırımcılar için bu işlemleri sunuyor. Bu borsalar arasında Coinbase ve Kraken de var. Borsaların sunduğu bu olanaklar, herhangi bir özel donanım gereksinimi gerektirmez ve bireysel yatırımcıların kullanımına sunulur. 

Yatırımcıların stake edebildikleri altcoinler ise şu şekilde: Ethereum (ETH), Binance Coin (BNB), Solana (SOL), Avalanche (AVAX), Cosmos (ATOM), GMX, Polkadot (DOT), Aptos (APT), NEAR, Polygon (MATIC).

SEC ve Coinbase arasındaki gerginlik artıyor!

Bildiğiniz üzere geçtiğimiz yıl Ağustos ayında kripto para borsası Coinbase, platform üzerinde staking işlemlerini sunmaları nedeniyle SEC tarafından soruşturmaya tabii tutulmuştu. Anlık olarak ABD Merkezli dev kripto para borsası. En büyük ikinci Ethereum sahibi olarak karşımıza çıkıyor. Twitter üzerinden açıklamalarda bulunan Coinbase CEO’su Armstrong, şu sözleri söylüyor:

Staking, kriptoda gerçekten önemli bir yeniliktir. Kullanıcıların çalışan açık kripto ağlarına doğrudan katılmasına izin verir. Staking, ölçeklenebilirlik, artırılmış güvenlik ve azaltılmış karbon ayak izi dahil olmak üzere alana birçok olumlu iyileştirme getiriyor.

Daha önce Coinbase, SEC ile karşı karşıya gelmişti. Kripto borsası, menkul kıymetler kurumunun baskısı nedeniyle kripto borç verme ürününü iptal etmek zorunda kaldı. Bununla beraber Ethereum, Proof-of-Stake sistemine geçtikten sonra büyük bir ilgi gördü. Bu büyük talep staking işlemleri için hala devam ediyor. Lider altcoin projesi Mart 2022’de Şangay hardfork’unun başlamasıyla birlikte, ETH sahipleri stake ettikleri token’larını geri alabilecekler.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!