‘Çöküş Geliyor’ Diyen İsim: Bu Kripto Para Halkın Parası!

Çok satan ‘Rich Dad Poor Dad’ kitabının ünlü yazarı Robert Kiyosaki, Bitcoin’i (BTC) sevdiğini söyleyerek kripto para birimini “halkın parası” olarak tanımlıyor. Peki, neden? İşte detaylar…

Robert Kiyosaki: “Halkın parası bu kripto para!”

Kripto para piyasasının yakından takip ettiği isimlerden biri olan Rich Dad Poor Dad yazarı Robert Kiyosaki, Çarşamba günü yayınlanan Rich Dad Radio Show podcast’inde “2023’te nakit para neden değersizdir!” konusunu tartışırken, lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) hakkında yorumlarda bulundu.

Podcast sırasında Kiyosaki, “Bugün piyasadaki en sıcak konu ve bu emlak değil. Buradaki şey, bu altın ve bu gümüş ve tabii ki Bitcoin var. Yani bunlar üç şey. Ve şu anda dünyadaki en sıcak konular olmalarının nedeni, paramızın sahte olması.” sözlerinde bulundu ve Twitter üzerinden şu sözleri paylaştı:

BITCOIN’İ SEVİYORUM. BEN BUNA HALKIN PARASI DİYORUM. BİTCOİN HAKKINDA FAZLA BİLGİM YOK AMA ALTI DOLARDAN ALDIĞIM İÇİN MUTLUYUM. ŞU ANDA TÜM BİLDİĞİM BU.

Rich Dad Poor Dad, 1997’de yayınlanan ve Kiyosaki ve Sharon Lechter tarafından ortak yazılan bir kitaptır. Altı yıldan fazla bir süredir New York Times’ın en çok satanlar listesinde yer alıyor. Kitabın 32 milyondan fazla kopyası 51’den fazla dilde ve 109’dan fazla ülkede satıldı.

Robert Kiyosaki neden Bitcoin yatırımı yaptığını açıklıyor!

Kriptoarena.com olarak aktardığımız üzere Robert Kiyosaki daha önce BTC’i 9 bin dolar seviyelerinden satın aldığını açıklamıştı. Nisan 2021’de Kitco News’e, “Bitcoin’i 9.000 Dolardan satın aldım ve dolandırıldığımı düşündüm, ancak bunu 9.000 Dolara almamın nedeni Covid’in küresel ekonomiyi durdurmasıydı” sözlerinde bulunmuştu. 5 Yıl sonrasında ise bu yatırımının 1.2 milyon ABD doları olacağını belirten isim, uzun bir süredir Bitcoin’i övmeye devam ediyor.

Bir diğer yandan ünlü finans yazarı Kiyosaki, neden daha fazla Bitcoin alacağını da açıkladı. Ünlü finans yazarı bir trader değil bir yatırımcı olduğunu belirterek, bu neden dolayısıyla Bitcoin (BTC) fiyatının yeni bir düşük seviye yakaladığında heyecanlandığını belirtti.

Bildiğiniz üzere Robert Kiyosaki bir süredir Bitcoin, altın ve gümüş öneriyor. Geçen hafta, üç yatırımın da neden yükselişte olduğunu açıklamıştı. Federal Rezerv faiz kararlarından dönüp trilyonlarca dolar bastığında Bitcoin yatırımcılarının daha da zenginleşmesini bekliyor.

Hatırlayacağınız üzere geçen yıl eylül ayında, yatırımcıları dünya tarihinin en büyük ekonomik çöküşü gerçekleşmeden önce kriptoya girmeye çağırmıştı. Bununla birlikte, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) çoğu kripto para birimini ezeceği konusunda da uyardı. Bu arada Robert Kiyosaki, hızla artan iflaslar, işsizlik ve evsizlik konusunda uyarıda bulunarak “küresel bir durgunluk içindeyiz” sözlerinde bulundu.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!