Şubat’ta Kripto Paralarda Düşüş Bekleniyor: O Coinden Alın!

Önde gelen kripto para analitik firması Santiment, Şubat ayı hakkında kritik bilgileri aktarırken, bu altcoin projesi için olumlu konuştu! Bir diğer yandan eski BitMEX CEO’su Arthur Hayes ise geçtiğimiz ralli ile ilgili açıklamalarda bulundu! İşte detaylar…

Kripto analitik firması Santiment, Şubat ayında düşüş bekliyor!

Kripto analitik platformu Santiment, Ocak ayındaki olumlu bir kripto fiyat hareketinin ardından piyasanın Şubat ayında bir düşüş bekleyebileceğini tweetledi. Platform, yatırımcıların şüphe duymalarının fiyatların daha da yükselme olasılığını artırdığını da sözlerine ekledi.

Ayrıca Santiment, fiyatların genellikle toplulukların pek olası görünmediği yönde hareket ettiğinden bahsetmiştir. Analitik platformunun kontrol paneline göre, fiyatların her iki yönde de hareket edebildiği topluluk ile karşılaştırıldığında, yatırımcı topluluğu “Esas olarak Boğa” olduğunda, sık sık fiyat düşüşleri yaşarlar. Bu arada, yatırımcı topluluğu “Esas Olarak Ayı” olarak kaldığında, fiyatların daha sık sıçradığı gözlemlendi.

Öte yandan platform, yatırımcıların bu hafta boyunca dikkatli olması gereken üç piyasa davranışını aktardı. İlk olarak, AI projeleri popülerlik kazandıkça AI token’ları olan AGIX ve FET’e yönelik artan ilgiden bahseden Santiment, bu token’lar için her zaman uzun vadeli en iyi sonuçları vermediği konusunda da uyarıyor.

Bir diğer yandan platformun uyarılarda bulunduğu ikinci nokta ise, The Sandbox (SAND)’ın ağ aktivitesinde düşüş yaşanıyor. Yatırımcıların dikkatli olmasını öneren Santiment, Binance’teki fon girişlerinin de artış gördüğüne dikkat çekiyor. Verilere göre uzmanlar, SAND’e yönelmek için iyi bir vakit olduğunu aktarırken, eski yatırımcıların çoktan büyük karlar içerisinde olduğunu belirtiyor. Ek olarak geçen hafta Santiment, Twitter’da şunları paylaştı: Dünkü kripto fiyatlarının bugün bir gerileme göreceğine dair birkaç uyarı işareti arasında, Bitcoin için 17 Şubat 2021’den bu yana en yüksek kar/zarar işlem oranı olarak karşımıza çıkıyor.

Eski BitMEX CEO’su: “Ralliyi kaçırdım çünkü…”

BitMEX CEO’su Arthur Hayes, yanlış bir tahmin nedeniyle son kripto piyasası rallisini kaçırdığını kabul etti. Uzman isim piyasa sinyallerini yorumlarken ABD Hazine Genel Hesabı’nı (TGA) izlediğini aktarıyor ve önümüzdeki aylarda planlanan kesin bir altcoin rallisi olduğuna dikkat çekiyor.

Son blog gönderisinde Hayes, mevcut kripto piyasası durumu hakkındaki düşüncelerini, riskli varlıkların fiyatlarını etkileyen makroekonomik faktörlerle yan yana getirerek detaylandırdı. Daha büyük resme odaklanmanın en son Bitcoin rallisini kaçırmasına neden olduğunu açıkladı.

Kriptoarena.com olarak aktardığımız üzere daha önce Hayes, Federal Rezerv’in para politikalarının kriptoları nasıl olumsuz etkileyeceğini açıkladı. Muhtemel bir Fed kararının, kriptolar da dahil olmak üzere riskli varlık fiyatlarında bir düzeltmeyi tetikleyeceğini tahmin etti. Hayes’in, bunun sonuçlanmasını beklerken, mevcut ralliyi destekleyen ve haklı çıkaran daha kısa vadeli faktörleri kaçırdığı bildirildi.

Hayes’e göre, onu bu hataya iten şey, ABD Hazine Bakanlığı’nın Ocak ayı başlarında borç limitlerine ulaşarak ekonomiye eli kulağında olan likidite enjeksiyonuydu. Bunun, Fed’in 500 milyar dolarlık rezervin tamamını harcayana kadar riskli varlıklar üzerindeki kararının olumsuz etkilerini ortadan kaldıracağını analiz etti.

Hayes, bu sefer altcoinler tarafından desteklenen hamlenin bir sonraki aşaması için kendisini hazırladığını söyledi. BitMEX CEO’su, kararını kripto piyasasının tarihsel döngüsel davranışına dayandırdı. Sonunda Hayes, yaklaşan altcoin rallisini beklerken Bitcoin satın almak için piyasa rezervlerinden para çektiğini söyledi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!