SEC, Bu Kripto Para Borsasını Soruşturuyor!

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) kripto para piyasasını soruşturmaya devam ediyor. Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, önde gelen Bitcoin borsası Kraken’i yakın takibe aldı! Peki, neden? İşte detaylar..

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, bu kripto para borsasını yakın takibe aldı!

Bildiğiniz üzere SEC, uzun bir süredir birçok kripto para borsası ve kripto para birimini yakından takip ediyor. Bununla birlikte gelen yeni verilere göre kripto para borsası Kraken’in Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından menkul kıymet arzı ile ilgili kuralları ihlal edip etmediği konusunda soruşturulduğu bildiriliyor.

8 Şubat tarihli bir Bloomberg raporuna göre soruşturma, Kraken’in ABD’li müşterilere yaptığı belirli tekliflerle ilgili. Konuyla ilgili bilgisi olan bir kişi, soruşturmanın “ileri aşamada” olduğunu ve önümüzdeki günlerde bir anlaşmaya varılabileceğini söyledi. Ancak bu aşamada hangi tekliflerin menkul kıymetler düzenleyicisi tarafından incelendiği net değil. Bununla birlikte, Kraken’in yeni CEO’su Dave Ripley, Başkan Gary Gensler’in kripto platformlarının bunu yapması yönündeki çağrılarına rağmen SEC’e kaydolmadı.

Gensler, Aralık ayında, 2023 boyunca kriptoyu düzenlemeye yönelik ana hedefinin, SEC’e kaydolan firmalar veya yaptırım eylemleri yoluyla gerçekleşebileceğini söylediği kripto borsalarını ve borç verme platformlarını uyumlu hale getirmek olduğunu söyledi.

Bununla birlikte Kraken CEO’su Dave Ripley, Eylül ayında Kraken’i SEC’e bir borsa olarak kaydettirmeye gerek görmediğini çünkü menkul kıymetler sunmadığını savundu ve “Orada listelemekle ilgilendiğimiz menkul kıymetler olan herhangi bir token yok.” sözlerinde bulundu. Ancak SEC Başkanı Gary Gensler, Bitcoin dışındaki çoğu kripto para birimini menkul kıymet olarak gördüğünü defalarca aktardı.

 

Soruşturmalar devam ediyor!

Uzmanlara göre diğer SEC soruşturmalarında olduğu gibi Kraken borsasının akıbeti, belirsizlik içinde bulunuyor ve uzun bir süre çözülmeyebilir. Bununla birlikte SEC sadece borsalarla değil kripto para birimleriyle de iletişim halinde. Kısa bir süre önce Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), LBRY- SEC davasında 30 Ocak’ta yapılan bir temyiz duruşmasında LBRY Kredilerinin (LBC) ikincil piyasada satışının bir menkul kıymet teşkil etmediğini, hakimin avukat John Deaton’ın argümanıyla ikna edilmesinin ardından kabul etmişti.

Bununla birlikte kriptoarena.com olarak aktardığımız üzere dev Bitcoin borsası, Yakın zamanda yerel bir lisansa sahip olsa da bir yıldan kısa bir süre sonra Abu Dabi’deki operasyonları sonlandırdı. Hatırlayacağınız üzere dev kripto para borsası geçtiğimiz zamanlarda ülkedeki katı kurallar ve kötü düzenleyici ortamla beraber kripto paralara olan ilginin zayıflayan talebini gerekçe göstererek Japonya’da iş yapmayı durdurmuştu.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!