Binance Büyük Duyuru Yaptı: İşlemler Duruyor!

Dev kripto para borsası Binance, 8 Şubat tarihinden itibaren ABD doları (USD) cinsinden banka havalelerini ve para çekim işlemlerini bir süreliğine askıya alacağını aktardı. İşte detaylar…

En büyük kripto para borsası Binance, işlemlerini durdurduğunu açıkladı!

Önde gelen kripto para borsası Binance, yaptığı son duyurularla beraber 8 Şubat 2023 tarihi itibariyle USD banka havalelerini ve para çekim işlemlerini bir geçici olarak askıya alacağını açıkladı. Binance CEO’su Changpeng Zhao ise bu askıya alım işleminin kullanıcıların sadece yüzde 0.01’ini etkileyeceğini ve yakında hizmeti yeniden başlatmayı düşündüklerini belirtti.

Öte yandan bir Binance.US sözcüsü Twitter üzerinden kullanıcılara verdiği yanıtlarda, hizmetlerin askıya alınma sebebini ise net olarak açıklamadı. Sözcünün belirttiği detaylara göre Apple Pay ve Google Pay gibi diğer ödeme yöntemlerinin ne olursa olsun çalışacağını ekledi. Binance.US sözcüsü, aktardığı verilerde, Binance’ten tamamen ayrı çalıştıklarını eklerken, bu işlemlerden Binance.US müşterilerinin etkilenmeyeceğini duyurdu.

Dev kripto para borsası Binance, banka transferlerini neden askıya aldığına dair ayrıntı vermezken, genel olarak kullanıcıların büyük bir çoğunluğu, Signature Bank ile revize edilmiş bir ilişkinin en azından nedenin bir parçası olabileceğini gösteriyor.

Kriptoarena.com olarak aktardığımız üzere son zamanlarda Binance, Amerika Birleşik Devletleri’nde bankacılık sorunları yaşadı. SWIFT transfer ortağı Signature Bank, 21 Ocak’ta, 1 Şubat’tan itibaren yalnızca USD banka hesapları 100.000 doların üzerinde olan kullanıcıların işlemlerini işleme koyacağını söyledi. Banka daha önce kripto müşterilerinden gelen mevduatları büyük ölçüde azaltacağını söylemişti.

Signature, Aralık 2022’de kripto borsalarından 10 milyar dolarlık mevduatı boşaltacağını söyledi. Analistler daha sonra Signature’ın hamlesinin, yakın kripto bağları olan başka bir banka olan Silvergate Capital’in Signature’ın pazar payını ele geçirebileceğini öne sürdüler.

Kripto kullanan bankalar baskı altında!

Bankaların kripto şirketleriyle iş yapma konusundaki genel isteksizliği, bankacılık düzenleyicilerinin kripto şirketleriyle iş yapmayı seçen kurumları yakından izleyeceklerini söylemelerinin ardından geldi. Federal Rezerv, Para Birimi Denetleme Ofisi ve Federal Mevduat Sigorta Şirketi, yönetilemeyen kripto risklerinin geleneksel bankacılık sistemine yayılmasını önleme sözü verdi.

ABD savcıları, Silvergate’in çöken borsa FTX’in müşterilerini dolandırmaya yönelik bir plana karıştığı iddiasıyla ilgili soruşturma başlattı. 5 Aralık tarihli bir notta, Silvergate CEO’su Alan Lane, bankanın şüpheli faaliyetler için hesapları izlediğini ve bankacılık düzenlemelerine uygun olarak müteakip raporları dosyaladığını söyledi. Öte yandan geçtiğimiz ay Federal Rezerv, Wyoming’in Custodia bankasının Federal Rezerv üyesi olmak için yaptığı başvuruyu reddetti ve kapsamsız bir risk yönetimi çerçevesine atıfta bulundu.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!