Perl.eco Nedir? PERL coin Nasıl Alınır?

Bu yazımızda, gerçek dünyadaki hayvan, bitki vb. biyoekolojik varlıkları blok zincirine getirmeyi hedefleyen Perl.eco’yu inceledik. Kriptoarena olarak, Perl.eco (PERL) nedir, ne sunar, PERL coin nedir, nasıl alınır gibi soruları yanıtladık.

Perl.eco (PERL) nedir?

Perlin blok zincirinin son projesi olan Perl.eco, gerçek dünyadaki biyoekolojik varlıkları blok zincirine getirmeyi hedefliyor. Perlin, projeyi şu şekilde tanımlıyor: “PERL coin, likidite havuzlarının, biyoçeşitliliğin ve karbon kredilerinin merkeziyetsiz finansa (DeFi) aktarılması yoluyla canlılık ekonomisini demokratikleştirme girişimimizdir.”

Proje, Gezegensel Ekosistem Kayıt Defteri aracılığıyla, karbon kredilerini, biyolojik çeşitliliği, NFT‘leri ve merkeziyetsiz finans (DeFi) ödüllerini tokenize ederek gerçek dünyadaki ekolojik varlıklar için blok zincir teknolojilerini kullanmaktadır.

PerlinX platformunun kullanıcıları, PERL ve pxUSD’yi teminat altına alarak sentetik varlıkları basar. Bu projedeki varlıklarda ise durum farklıdır. Platform, karbon kredileri ve biyoekolojikle ilgili varlıklar gibi gerçek dünya varlıkları tarafından desteklenmektedir. Proje, tokenize edilmiş karbon varlıkları ile, genomik biyo çeşitlilik gibi çevreyle bağlantılı varlıkların benimsenmesini sağlamaya odaklanıyor.

Perl.eco ne sunar?

Perl.eco’nun amaçları ve sunduğu hizmetler şu şekilde:

  • Karbon: Proje, karbon kredilerini tokenize ediyor. Böylece kullanıcılar, iklim değişikliğine neden olan emisyonları dengeleyebilmektedir.
  • Biyoçeşitlilik: Proje, biyoçeşitlilik değerinin arz ve talebini birbirine bağlayan bir pazar yaratmayı amaçlıyor. Bu, iklim değişikliği kötüleştikçe acilen ihtiyaç duyulan biyoçeşitliliğin korunmasını teşvik edecek.
  • NFT’ler: Proje, tehlike altındaki türlerin ve habitatların korunmasını finanse etmek amacıyla NFT’ler geliştiriyor. Bunun için proje, dünya çapında tanınan vahşi yaşam, okyanus ve çevre vakıflarıyla çalışıyor.
  • DeFi: Platform, Perl token sahiplerinin, çiftlikleri daha iyi hale getirmesine ve ücretsiz teşvikler kazanmasına izin verecek.
  • Blockchain altyapısı: Platform, kendi Proof-of-Stake blok zincirine sahip olmayı planlıyor.
  • Eğitim ve evrim: Son olarak proje, topluluğun gezegeni korumada bize katılmasını sağlamayı amaçlıyor.

PERL coin nedir?

Perl.eco projesinin yerel kripto para birimi PERL coin’dir. PERL sahipleri, projenin geleceğinde kritik bir rol oynayabilmektedir. Kullanıcılar, PERL ile teşvik sistemini belirleyebilir, geniş bir paydaş tabanı oluşturabilir ve ağdaki ekonomik değer akışını kolaylaştırabilmektedir. PERL sahipleri, bahsedilen ücret modeli ve dağıtımı ile diğer önemli kararları oylayabilmektedir.

PerlinX ekosisteminin de yerel kripto para birim olan PERL coin, teminat varlığı ve likidite varlığı olarak kullanılabilmektedir. Kullanıcılar, likidite elde etme amacıyla tokenlerini riske atabilmektedir. Bunun karşılığında, platformdan teşvik ödülleri kazanabilmektedir. Ayrıca kullanıcılar, sentetik PxAssets oluşturmak için de PERL kullanabilirler.

PERL coin nasıl alınır?

PERL.eco coin satın almak isteyen kullanıcılar öncelikle tokenin listelendiği bir kripto borsasına üye olmalıdır. Coin, Binance, Mandala Exchange, Hotcoin Global, Gate.io, ve Bitrue gibi kripto borsalarında mevcut olarak listelenmektedir. Bu borsalara üye olan kullanıcılar cüzdanlarına para yatırarak PERL coin satın alabilmektedir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!