Yatırım Yapılacak En İyi Kripto Para Nasıl Belirlenir? İşte Önemli Metrikler

Kripto para birimleri piyasayı kısa bir süre içinde ele geçirdi. İnsanların, gayrimenkul ve borsalar gibi geleneksel piyasaların oynaklığını ve ne kadar tehlikeli olduğunu anlaması yıllar aldı. Bunun yanında kriptoya gömülü teknoloji, bu yeni fırsatın insanların dikkatini kısa sürede çekmesini çok kolaylaştırdı. Günümüzde insanlar kripto token’lara yatırım yapmayı her şeyden daha çok tercih ediyorlar. Peki, neden oluyor? Bunun başlıca nedeni kriptoların inanılmaz özellikleridir. Ancak, piyasada bulduğunuz tüm kripto token’lar iyi ve yeterli özelliklere sahip değil.  Bu faktörleri size bu yazıda açıklayacağız, böylece piyasadan mükemmel kriptoyu kolayca seçebilirsiniz. İşte kriptoya yatırım yapmadan önce dikkat edilmesi gerekenler…

Kripto para yatırımı yapmadan önce bunlara dikkat edin

Kripto piyasasında, kripto paraların teknolojilerinde oldukça gelişmiş şirketlerden geldiğini göreceksiniz. Dahası, kendi toplulukları var. Evet, bunun sadece belirli bir kripto para birimini çalıştıran bir şirket olduğunu düşünebilirsiniz, ancak bu tamamen yanlıştır. Kripto  bir şirket tarafından piyasaya sürüldükten sonra, topluluklar bulunur ve bu da fiyat dalgalanmalarına yol açar. Bu nedenle, belirli bir zamanda büyük miktarda kripto tutan topluluğun piyasa üzerinde önemli bir etkisi olduğunu anlamanız gerekir. Bu şekilde, kripto para birimlerinin fiyatlarını kontrol ederler ve bu nedenle kripto topluluğunu göz önünde bulundurmayı tercih etmelisiniz.


Bunun yanında temel analiz de oldukça önemlidir. Temel analiz, belirli bir kripto token’in arka planını ve geleceğini anlatan bir şeydir. Gerçek analizi göz önünde bulundurmazsanız kripto parayı en iyi şekilde anlayamayacaksınız ve para kazanmanız zor olacaktır. Bu nedenle, kriptonun nasıl ortaya çıktığını ve hangi faktörlerin fiyat dalgalanmalarına yol açtığını anlamalısınız.  Bunun yanında, belirli bir kripto para biriminin arkasındaki ekip, piyasadaki en iyi kriptoyu seçmek için size ipucu verebilir. Bu nedenle, anlamanız gereken birkaç şey, kripto para biriminin arkasındaki resmi ismin kim olduğudur. Bunun dışında, ekibin uzmanlığına güvenip güvenemeyeceğinizi de araştırmalısınız.

Teknik doküman ve vizyon

Kriptoarena.com olarak da bildidiğimiz gibi, teknik doküman, bir kriptonun piyasaya sürülmesiyle birlikte başlatılan resmi bir açıklamadır. Bu nedenle, belirli bir kripto token’in orijinalliğini tanımlamak için kontrol edilebilecek en önemli şeylerden biridir. Sonuç olarak, bir white paper yardımıyla piyasadan en iyi kripto para birimini belirlemek kolaylaşır, çünkü ilgili tüm ayrıntıları içerir. Dahası, size kripto token’larla ilgili her şeyin derinlemesine bir parçasını verir ve madalyonun faydalı olup olmayacağını belirlemenizi kolaylaştırır.

Son olarak dikkat edilmesi gereken nokta ise, belirli bir kripto token’in vizyonu da sizin gözünüzde özel bir öneme sahip olmalıdır. Fikir toplumda kalkınma sağlamaksa, belki de kripto token’in her şeyden daha fazla yanıp söneceğini anlamanız gerekir. Aksine, vizyon şirket için para kazanmaksa, kripto para birimi uzun süre hayatta kalamaz çünkü para odaklı kriptolar hayatta kalamaz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!