Ethereum DeFi Piyasasında Eriyor! Fiyat Nasıl Etkilenecek?

Kriptoarena.com olarak da bildirdiğimiz gibi, piyasa değerine göre ikinci en büyük kripto para birimi olan Ethereum (ETH) şu anda düşüş ivmesini sürdürüyor. Altı hafta içinde Ethereum merkeziyetsiz finanstan (DeFi) 124 milyar doların üzerinde sermaye kayboldu.

Ethereum DeFi Piyasası Önemli Bir Şekilde Zayıflıyor

Yedi ay önce Ethereum, 16 Kasım 2021’de 4.891.70 dolar ile şimdiye kadarki en yüksek değerine ulaştı. Ancak şu anda tüm zamanların en yüksek değerinin yaklaşık yüzde 75.2’sinden daha az olan 1.100 dolar seviyelerinde işlem görüyor. 2022’nin başlangıcındaki kripto para piyasası, özellikle ETH için istikrarsızdı, ancak önceki haftalarda işler çok daha karmaşık hale geldi. Bununla birlikte, daha büyük kripto piyasası, istikrarsız borsalar, faiz oranlarındaki artışlar ve kriz korkusu tarafından körüklenen makroekonomik belirsizlik nedeniyle düşmeye devam ediyor.

Bir blockchain analitik firması olan Glassnode, 17 Haziran’da bir rapor yayınladı . Raporun başlığı “Büyük DeFi Kaldırma” idi. Rapor, Ethereum DeFi pazarından sadece altı hafta içinde 124 milyar doların üzerinde sermayenin çekildiğini belirtti. Sonuç olarak, piyasa değeri hızla düşüyor. Açıklamalarına göre, birçok neden çok çeşitli marj tamamlama çağrılarına, tasfiyelere ve borç kaldırmaya yol açtı. Bu nedenler arasında dünya çapında para politikası sıkılaştırması, ABD dolarının artan gücü ve risk varlıklarının azalan değerleri sayılabilir. Ayrıca analistler zincir içi aktivitenin ve Ethereum gas fiyatlarının altı ay içinde düştüğünü iddia ettiler. Bu, genel Ethereum ağ etkinliğinde bir düşüş olduğunu gösterir.

ETH TVL’si altı haftada yüzde 60 düştü

Ethereum ekosisteminin birçok yönüyle talep profili, genel uygulama kullanımının azalması ve Kasım 2021 ATH’den sonra ağ tıkanıklığının hafiflemesi ve son haftalarda NFT pazarlarının ilgi kaybetmesinin belirginleşmesi ile azalıyor. Rapora göre, Ethereum’un TVL’si (Tüm ETH’lerin Toplam Değeri) altı haftada yüzde 60 düştü. Düşüş iki aşamada gerçekleşti. Mayıs ayında Terraforms Lab’ın projesi çöktü ve 94 milyar dolarlık bir kayba neden oldu. Haziran ayında ETH 1.000 doların altına düştü ve 30 milyar dolarlık bir kayıpla sonuçlandı. Rapora göre, yalnızca iki yüksek büyüklükte kaldıraç azaltan olay olmuştur.

İlki, son LUNA çöküşüyle ​​ilgili yüzde -46.0 ve Mayıs 2021’de belirlenen ATH’den elde edilen satış sırasında -yüzde 37.5. En büyük dört stabilcoin USDT, USDC, BUSD ve DAI’nin birleşik piyasa değeri, şimdi ETH’nin piyasa değerini 3,0 milyar dolar aştı. Glassnode, gerçekleşen kaldıraç azaltma olayının acı verici olduğunu ve mini finansal bir krize benzediğini belirtti. Ancak bunun zor olmasına rağmen, fazla kaldıracı ortadan kaldırmak ve sağlıklı bir şekilde yeniden inşa etmek için bir fırsat sağladığını da eklediler.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!