Mirror Protocol (MIR) Nedir?

Mirror Protocol (MIR) nedir? adlı konu başlığımızı Kriptoarena.com olarak, bu makalemizde yanıtlıyoruz. MIR projesi, gerçek dünya varlıklarının fiyatını takip eden, değiştirilebilen varlıkların oluşturulmasına izin veren bir ETH tabanlı kripto para birimidir. Proje, gerçeğin sentetik versiyonlarını basarak 7/24 hisse senedi ticaretlerini mümkün kılmayı hedefleyen bir altyapıya sahiptir. Protokolün yerel kripto para birimi MIR Coin’dir. MIR Coin protokoldeki önemli değişiklikleri önermek ve oylamak için de kullanılmaktadır.

Mirror Protocol projesinin amacı nedir?

MIR projesinin en temel amacı; Terra’nın Mirrored Assets (mAssets) ismi verilen sentetik varlıkları ihraç edebilmek ve ticaretini yapabilmektir. MIR Coin, kullanıcılarına daha önce erişilemeyen pazarlara katılma avantajı sunmaktadır.

Geleceği:

MIR Coin protokol geliştiricileri tarafından hazırlanan Mirror V2’de, mevcut yönetişim belirleme avantajlarına sahiptir. Bunlara ek olarak aktif seçmenler, stake etme faaliyetlerine yönelik motivasyonu artırmada ekstra oylama ödülleri bulunmaktadır. Bu nedenle Mirror Protocol’ün daha geniş bir kullanıcı kitlesine erişmesi muhtemeldir. Bununla birlikte yakın gelecekte MIR Coin fiyatında yüksek seviyeler görülebilmektedir.

Avantajları neler?

  • Proje Avrupa ve Kuzey Amerika dışındaki çoğu pazarlarda, yabancı hisse senetlerine ve forex piyasalarına erişimi oldukça sınırlıdır. Bu nedenle MIR kullanım avantajı sağlamaktadır.
  • Özellikle geleneksel finansta, bir kesirli emir yürütmek için, birden çok kesirli emir, üniter bir işlemi gerçekleştirmek için bir araya getirilmektedir. Fakat DeFi projesi olan MIR sayesinde işlemler hızlı, düşük maliyetli ve kolaydır.
  • Ayrıca topluluğun fazla talep edilen özelliği, darphane pozisyonlarında kabul edilen teminatlar listesine eklendiği için oldukça avantajlıdır.

Dezavantajları neler?

  • MIR Coin diğer DeFi projeleriyle arasındaki yüksek rekabette geri planda kalabilmektedir.
  • MIR Coin yüksek volatilitesi nedeniyle riskli bir yatırım seçeneğidir.

Mirror Protocol (MIR) nedir? Nasıl satın alınır?

MIR ile şu anda işlem yapılabilen borsalar; Binance, OKX, Mandala Exchange, Huobi Global’dir. Coin satın almak için ise aşağıdaki adımlar izlenmektedir:

Öncelikle ilk adım olarak MTL listeleyen borsaların web/mobil uygulamasına erişim sağlayın. Daha sonra hesap açma adımlarını tamamlayın. Daha sonra kimlik doğrulama ve onay süreçlerini de tamamlayıp, para yatırma adımlarını takip edin. Son adım olarak istediğiniz bakiye tutarınca MTL Coin ile alım emri oluşturabilirsiniz. Güvenilir soğuk cüzdan hesaplarınızda saklayın.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!