Araştırma Derinleşiyor! 3.313 Bitcoin Ele Geçirilecek mi?

Son zamanlarda kripto para piyasalarında yaşanan dramatik olaylar birçok yatırımcının dikkatini çekiyor. Bildiğiniz üzere Güney Kore’de aranan LUNA CEO’su Do Kwon, 26 Eylül tarihinde Bitcoin ve vergi kaçakcılığı nedeniyle Interpol’ün kırmızı bülten ile arananlar listesine girmişti. Bunun hemen ardından ise 26 Eylül tarihinde Twitter üzerinden attığı Tweet ile “kaçmak için hemen hemen sıfır çaba sarf ettiğini” açıkladı. Peki sırada ne var? İşte detaylar…

Savcılık, 3.313 adet Bitcoin (BTC)’in dondurulmasını talep etti!

Birçok kaynağa göre Güney Koreli savcıların, Terra kurucusu ile ilgili olan ve menkul kıymetler yasasını çiğneyen Bitcoin’leri dondurmak için ekstra çaba sarf ettiği bildiriliyor. Son bilgilere göre Seul Güney Bölge Savcılığı, KuCoin ve OKX’ten LUNA Foundation Guard’dan (LFG) geldiği iddia edilen 3.313 Bitcoin’i dondurmasını istedi. Konu hakkında yorumlarda bulunan birçok uzmana göre Kwon, LFG’nin kasasında bulunan 67 milyon dolar değerindeki Bitcoin’i borsalara aktardı.

Savcılar ise LFG’nin 15 Eylül’de borsalara aktardığı bu fonları arıyor. Dikkat çeken bir diğer ayrıntı ise 15 Eylül tarihinin, Seul mahkemesinin Kwon için tutuklama emri çıkarmasından sonraki gün olduğu. Konu hakkında KuCoin ve OKX yetkilileri şimdilik konu hakkında yorum yapmaktan kaçındı.

Do Kwon neden kaçıyor?

Daha önce kriptoarena.com olarak belirttiğimiz üzere Interpol, Luna mucidi Do Kwon için bir soruşturma başlattı. Soruşturma esnasında “aslında kaçmadığını” aktaran Do Kwon hakkında ise birçok uzman kararsız. Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlarla birçok kullanıcının dikkatini çeken ünlü CEO, “saklanmak için ekstra bir çaba sarfetmediğini” belirtti. Bir diğer yandan ünlü CEO, “yürüyüşlere ve alışveriş merkezlerine” gittiğini de sözlerine ekledi. Fakat birçok kişiye göre bu iddialar gerçek değil ve CEO, Interpol tarafından kırmızı bülten ile aranıyor.

Bildiğiniz üzere Luna Foundation Guard, UST’nin dolara sabitlenmesini sağlamak amacıyla Ocak ayında başlatılmıştı. Terra’nın çöküş yaşamasının hemen öncesinde ise 3,5 milyar dolar değerinde bir BTC kaynağına sahipti. Fon, UST’yi kurtarmak amacıyla son 1 hafta çabayla 1 milyar doların üzerinde BTC rezervi harcadıklarını belirtmişti. Fakat bu fonların nasıl harcandığına dair herhangi bir kanıt bulunmuyor. Savcılar, Kwon’u menkul kıymetler yasasını ihlal ettiği iddiasıyla tutuklamaya çalışıyorlar. Ayrıca onu vergi dolandırıcılığı iddiasıyla da araştırıyorlar. 3,313 BTC’yi ne için kullanılacağı ise hala meçhul. Birçok isme göre bu para Do Kwon’un kaçışı için kişisel bir fon olarak açıklanıyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!