Stake Edilen Ethereum Miktarı Devasa Oranlara Ulaştı! İşte Ayrıntılar

Bildiğiniz üzere lider altcoin projesi Ethereum, bir Proof-of-Work projesi olarak geliştirildi. 15 Eylül tarihinde gelmesi planlanan Merge güncellemesi ile beraber Proof-Of-Stake’e geçiş yapmaya planlayan Ethereum, 15 Eylül tarihinde Beacon chain ile birleşecek. Bir diğer yandan güncel veriler ise stake edilen ETH miktarının ATH seviyelerine ulaştığına işaret ediyor! İşte detaylar…

Proof-of-Stake, Ethereum için daha sorunsuz bir yol!

Daha önce kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz üzere Staking işlemi, bir kripto para birimini cüzdannızda belirli bir süre kilitleyip harcamadan veya transfer etmeden tutma işlemidir. Kilitlenen bu token’lardan, kilitlediğiniz süre boyunca ödüll kazanabilirsiniz. Ödül kazanmanın yanı sıra Staking yöntemi, blockchain işlemlerini doğrulamak için güvenilir bir yol sağlar.

Bildiğiniz üzere Proof-of-Stake (PoS) yöntemi, kripto endüstrisinde Proof-of-Work’ten (PoW) daha fazla kabul görülüyor. Bunun nedeni ise madencilikle çalışan PoW sisteminin daha fazla enerji tüketmesi olarak açıklanıyor. Çoğu durumda, enerji kaynakları, karbon emisyonlarına neden olan fosil yakıtlardır. Bu nedenle, çevre için bir tehdittir ve endüstri içinde ve dışında artan bir endişe kazanmıştır. PoW sisteminden PoS sistemine geçişin tamamlanmasından önce, Ethereum ekibi bir PoS konsensüs mekanizması ile çalışan Beacon Chain’i geliştirdi. Zincir, kullanıcıların işlemlerin doğrulanması için sorunsuz bir şekilde ETH’yi stake etmelerine olanak tanıyor.

Stake edilen ETH miktarı ATH seviyesine ulaştı!

Merge güncellemesinin tarihi yaklaştıkça, ETH 2.0 stake sözleşmesinde stake edilen token sayısı artış yaşamaya devam ediyor. Ethereum (ETH) fiyatında hafif bir düşüş yaşasa da, stake edilen token miktarı yükselmeye devam etti. Dune Analizinden elde edilen verilere göre, stake sözleşmesi 13,2 milyonun üzerinde stake edilmiş ETH bulunduruyor. Ancak, mudilerin benzersiz adresleri 80.000’in altında bulunuyor. Bu nedenle veriler, stake edilen ETH’nin Ether sayısı açısından tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığını gösteriyor. Ayrıca, stake edilen ETH miktarının tahmini dolar değeri neredeyse 24 milyar dolara yükseldi.

Ethereum stake edilen token için mükemmel duruş, Ethereum ekibinden destek aldı. Geliştiriciler, ağlardaki ilerlemeyle, özellikle de PoW’dan PoS’a geçişleriyle ilgili olarak sürekli güncellemeler yayınladılar. Merge güncellemesi yaklaşırken, kripto endüstrisindeki birkaç katılımcı görüşlerini dile getiriyor. Bununla birlikte, geçişin Ethereum fiyatını artıracağına dair hala popüler görüşler var. BitMEX CEO’su Arthur Hayes, “Merge” başarılı olursa Ethereum fiyatında bir artış bekliyor.

Bir diğer yandan görüşlerini bildiren Mark Cuban ise geçiş işleminin başlangıçta dikkat çekmek için ortaya atıldığını düşünse de Merge güncellemesini Ethereum Blockchain’i için mükemmel bir hareket olarak görüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!