MicroStrategy’nin BTC Alması, Fiyatın Daha Fazla Düşeceğinin Göstergesi mi?

Kripto para piyasalarında son zamanlarda yaşanan düşüş sonrası, birçok kripto para analisti piyasalar hakkında yorumlarda bulundu. Öte yandan ünlü Bitcoin eleştirmeni Peter Schiff, MicroStrategy firmasının yaptığı son BTC alımını eleştirdi ve bunu bir fon israfı olarak değerlendirdi. Peki, büyük şirketlerin BTC alımı yapması yakın zamanda gelecek bir düşüşün işareti mi?  İşte detaylar…

Analistler MicroStrategy şirketine karşı uyarılarda bulundu

Popüler Bitcoin eleştirmeni Peter Schiff, MicroStrategy şirketi ve CEO’su Michael Saylor’u yakın zamanda BTC üzerinden yaşadığı kayıplara rağmen halen BTC alımı yapılması konusunda eleştirdi ve bunu bir fon israfı olarak nitelendirdi. Popüler eleştirmene göre, MicroStrategy’nin son zamanlarda Bitcoin birikimi nedeniyle, lider kripto para biriminin, şirket kaybını önlemek için tekrar tekrar düşük zirvelerden yatırım yapmayı kesene kadar düşmeye devam edeceğini ekledi. Schiff’in Twitter üzerinden paylaştığı sözler ise şu şekilde:

Eminim, ancak Bitcoin’in fiyatı satın aldığınızda daha düşük olacaktır. Ama artık işiniz bittiğine göre, tekrar satın almak için daha fazla para harcayana kadar düşüş devam edecek.”

Bir başka tanınmış Bitcoin eleştirmeni CryptoWhale ise MicroStrategy şirketinin BTC dip alım seviyeleri küçüldükçe, CEO Saylor’un Bitcoin alımına olan güvenini kaybettiğini ekliyor:

Michael Saylor’un CEO’su olduğu MicroStrategy, az önce bir 480 Bitcoin daha satın alarak şimdiye kadarki en küçük BTC satın alımını gerçekleştirdi. Hatta güvenlerini kaybediyorlar. Ayrıca, buradan satın almaları açık bir ayı sinyali ve 20 bin dolardan çok daha aşağıya gittiğimizi doğruluyor.”

MicroStrategy şirketi BTC alımı yapmaya devam ediyor!

Bugün erken saatlerde Saylor, MicroStrategy’nin servetine yaklaşık 10 milyon dolar değerinde 480 adet BTC daha eklediğini duyurdu. Şirketin duyurusuna göre yatırım esnasında Bitcoin, 20.817 dolar seviyesinde bulunuyordu. MicroStrategy’nin Bitcoin birikimi, 129.699 adet BTC ile dikkat çekiyor ve varlık sınıfında en büyük yatırıma sahip halka açık şirket olarak hala en üst sıradaki yerini koruyor.

İlginç bir şekilde, Schiff’in olumsuz yorumları MicroStrategy ve Saylor’u fiyat fırsatı doğduğunda daha fazla Bitcoin satın almaktan caydırmıyor. Saylor, kripto para biriminin nihayetinde enflasyona karşı bir koruma sağlayacağına inandığı için BTC’ye olan sarsılmaz desteğini dile getirmekte ısrarcı gözüküyor. Daha önce kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz üzere Bitcoin, anlık olarak 20,111.91 dolardan işlem görüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!