MicroStrategy, 1 Milyar Dolar Zararda: Bitcoin!

Yazılım firması MicroStrategy kısa süre önce, 2022’nin ilk çeyreği için, büyük ölçüde Bitcoin (BTC) varlıkları nedeniyle büyük oranda zarar bildirdi.

Bitcoin yatırımları, şirkete pahalıya mâl oldu

Firma, ilk çeyrekte 170 milyon dolar zarar bildirdi. Bu, hisse başına 11,58 dolar net zarar anlamına geliyor. Geçen yıl 183,2 milyon dolardan biraz daha düşük. Bu kaybın büyük bir kısmı, Bitcoin varlıklarının değeri düştüğü için meydana geldi. MicroStrategy, halka arz olmuş şirketler arasında en büyük Bitcoin varlığına sahip. Şirket, toplam 4,9 milyar dolar değerinde 129.218 Bitcoin tutuyor. Bu rakam, firmanın toplam varlıklarının yaklaşık üçte ikisini temsil ediyor. Firma, popüler Bitcoin maksimalist Michael Saylor’a ait. Şirket bir basın açıklamasında, Bitcoin’inin değerinin yaklaşık 3 milyar dolar olduğunu ve satın alma işleminden bu yana 1 milyar doların üzerinde değer kaybı yaşadığını söyledi.
 
MicroStrategy tarafından tutulan her bir Bitcoin’in ortalama maliyeti yaklaşık 30.700 dolar ve şu anki yaklaşık 38 bin dolarlık piyasa seviyelerinin oldukça altında. Bu değer, Bitcoin’in bu yılki en düşük seviyesi olan 33 bin doların bile altında. MicroStrategy’nin verilerinin yalnızca 31 Mart’a kadar olduğu göz önüne alındığında, Nisan ayına kadar Bitcoin fiyatlarındaki yaklaşık yüzde 20’lik düşüşü yansıtmıyor. Firma, Mart ayında Bitcoin başına ortalama 45.714 dolar fiyatla 4.167 BTC satın almıştı. 4 Mayıs itibariyle, bu yatırımdan yaklaşık 38 milyon dolar kaybetti. BTC fiyatındaki düşüşün MicroStrategy’nin bilançosu üzerinde daha fazla ağırlık oluşturması muhtemel.

Saylor iddiları reddetti: SEC ve hissedarlar vurgusu!

Mr Whale olarak bilinen bir analist, Saylor’un şirketini odak noktası yapmak amacıyla Bitcoin’i kendi emelleri için kullandığını iddia etmişti. Uzmana göre, Saylor’ın Bitcoin tutkusu tamamen kurmaca ve şirket gizlice BTC satıyor. Bu çarpıcı iddialara yanıt olarak, Saylor Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından düzenlenen bir şirket olarak, Bitcoin varlıklarındaki değişikliklerin SEC dosyaları aracılığıyla hissedarlara açıklanması gerektiğini açıkladı. Microstrategy CEO’su, herhangi bir Bitcoin satışının SEC ve hissedarlara kamuya açıklanması gerektiğini belirtti Bu hafta, sosyal medyada Nasdaq listesinde yer alan BTC destekçisi yazılım şirketi Microstrategy’nin sessizce BTC’sini sattığına dair bir söylentiler büyük ilgi gördü.
 
Microstrategy CEO’su Michael Saylor, Cuma günü söylentiyi reddeden bir tweet attı. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) kapsamında düzenlenmiş bir şirket olarak Microstrategy’nin kurumsal stratejideki herhangi bir önemli değişikliği SEC dosyaları aracılığıyla hissedarlara ifşa etmesi gerektiğini açıkladı. Ayrıca yönetici, SEC dosyalarının “herkese açık” olan kamu kayıtları olduğunu vurguladı. Ayrıca, maddi değişikliklerin Bitcoin edinmeyi ve elde tutmayı ve ayrıca kripto varlıklarında değişiklik yapmayı içerdiğini belirtti. Bazı haber siteleri, bu hafta, söylentinin neden doğru olmadığını ve söz konusu BTC adresinin Microstrategy’ye ait olmadığını açıklayan bir makale yayınladı. Adres aslında büyük olasılıkla bir kripto para borsasına platformuna ait olabilir.
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!