Belli Oldu: Bu Gerçekleşene Kadar Kripto Para Kışı Devam Edecek!

Daha önce Coinbase borsasının yönetim kurulunda görev alan ve uzun süredir kripto yatırımcısı olan Tom Loverro, kripto para piyasalarının içinde bulundukları kripto kışından kurtulmasının yıllar alabileceğine dikkat çekiyor.

Loverro, kripto para birimleri ile ilgili görüşlerini paylaşıyor

Kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz gibi; Tom Loverro, Twitter hesabından yaptığı tweet dizisinde devam eden düşüşlerin bir Black Swan(siyah kuğu) olayı olmadığını, daha çok artan faiz oranlarının ve enflasyonist baskıların sonucu olarak yaşanmakta olduğunu ve devam ettiğini söylüyor. Kripto para birimlerinin fiyat istikrarını kazanana kadar yatırımcıların zarar göreceği yönünde devam edeceğini bekliyor. Yorumlarına, bu yıl gerçekleşen ve piyasadan 1 trilyon doları aşan en kötü kripto piyasası düşüşlerinden birinin ortasında geldi. Son piyasa zayıflığı ile birlikte, Bitcoin ve çoğu büyük diğer altcoin projeleri ile birlikte 2020 yılının sonu sonrası en düşük seviyelerine geri döndükleri görüldü.

2013 tarihinden bu yana kripto para piyasasında döngüler yaşandığını iddia eden Loverro, piyasanın 2022 yılında daha da düşeceğini söylüyor. Yıl sonuna doğru ise kesin bir toparlanma yaşanamadan önce 2023 yılının çoğunluğunda kripto paralar adına kısmen daha rahat geçeceğini beklediğini dile getiriyor. Eski Coinbase yönetim kurulu üyesine göre kripto para birimlerinde henüz bir dip noktası görülmedi. Ayrıca yaşanan fiyat düşüşleri dolayısıyla yatırımcıların çoğunun piyasadan çekilmesini bekliyor. Loverro şunları söylüyor:

Dip, şu anda içinde bulunduğumuz korku ve panik aşamasında gelmeyecek, ancak daha sonra, kayıtsız kalma durumlarının başlamasının ardından, kripto para birimleri artık manşetlerde yer almıyor ve yatırımcılar ayrıldı. Bu süreç aylar alacak.

Kripto kışı ne kadar sürecek?

Ayrıca Tom Loverro yatırımcılara, kripto kışında hayatta kalabilmeleri adına önümüzdeki iki ila üç yıl boyunca yetecek kadar nakde sahip olmaları konusunda da tavsiyeler veriyor. Loverro’ya göre, perakende yatırımcılar piyasa hareketinin çoğunu belirlemektedir.

Birkaç piyasa yorumcusu, içinde bulunduğumuz kripto kışının, özellikle makroekonomik faktörler sebebiyle geçmiştekilerden farklı olduğunu belirtti. 2022, kripto para piyasalarının sıkı para politikasıyla ilk buluşmasını temsil ediyor. Kripto sektörü, son iki yıl içerisinde öncelikle Federal Rezerv tarafından sürdürülen agresif para politikaları nedeniyle zor zamanlar yaşadı. FED’in tavrının yumuşaması artık o dönemin sonunun gelmesi anlamına gelmektedir. Bu nedenle Fed, politikasını tersine çevirene ve oranları yeniden düşürene kadar piyasanın kışta kalması ve düşüşlerin devam ediyor olması muhtemel olacaktır. Bazı gözlemciler, özellikle “The Big Shot” filminden sonra üne kavuşan Amerikalı yatırımcı Michael Burry, bunun beklenenden daha erken gerçekleşeceğini söylüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!