“Gümüş Bitcoin” Olan Litecoin Zirvelere Oynuyor!

Litecoin (LTC), kripto para birimi 2017’nin sonunda ve 2018’in başındaki son boğa piyasasından bu yana en yüksek fiyatına ulaşmasına rağmen yükselmeye devam ediyor. Litecoin, kısa süre önce token başına 370 dolara ulaştı. Bu fiyat artışının birkaç nedeni var. BTC açısından Litecoin, hala değerinin altında bir piyasa değerine sahip olduğu için yükselmeye devam edebilir. Litecoin genişlemeye devam ederken aynı zamanda tüm zamanların en yüksek seviyesine yaklaşıyor.

Litecoin büyümeye ve genişlemeye devam ediyor

Piyasadaki en büyük 12’inci kripto para birimi olan Litecoin, çok hızlı oranlarda yükseliyor. Bu nedenle, elinizde Litecoin tutuyorsanız, piyasadaki en iyi Litecoin cüzdanlarından bazılarını sahip olmalısınız. Kripto para, 2020’de yaklaşık 50 dolar iken, kısa süre önce 370 doların üzerine çıktı. Bu, Litecoin’in aynı zamanda tüm kripto pazarını daha yükseğe iten mevcut boğa piyasasının bir parçası olduğunu da gösteriyor. Litecoin’in neden büyüdüğünü anlamak için,  LTC’nin bazı özelliklerine odaklanmamız gerekiyor.

Boğa pazarı

Litecoin’in neden yükseldiğinden anlayabilmemiz için ilk önce, şu anda içinde bulunduğumuz boğa piyasasına bakmamız gerekiyor. Kripto para birimleri son aylarda büyümeye devam ediyor ve kripto para piyasasında Bitcoin açık ara lider oldu.

Bununla birlikte, Bitcoin yükselmeye başladığında, diğer kripto para birimlerinin de Bitcoin’i takip ederek yükselmeye başlaması kaçınılmazdır. Bu altcoinlerin arasında en eski kripto para birimlerinden biri olan Litecoin de çok yüksek seviyelere ulaşmayı başardı. BTC ile karşılaştırıldığında, LTC’nin olması gereken değerinin altında kaldığı anlaşılıyor.

Litecoin mimblewimble

Litecoin geliştiricileri, gizlilik özelliklerini bu kripto para birimine uygulamak için çalışıyorlar. Bu yakın gelecekte gerçekleşebilir ve kullanıcılar için Litecoin’i gizlilik çözümleriyle dünyanın en büyük kripto para birimi haline getirebilir.

Gizlilik özelliklerine sahip olan diğer kripto paralar arasında Monero (XMR) veya Zcash (ZEC) de bulunmaktadır. Bu şekilde, LTC tokenleri değiştirilebilir hale gelecek ve kripto para biriminin daha da genişlemesi mümkün olacaktır.

Bitcoin test ağı

Litecoin, piyasada Bitcoin (BTC) için bir test ağı olarak da bilinir. Bitcoin’i fork’lamak ve yeni iyileştirmeler uygulamak, Bitcoin ağında kesinlikle yapılması zor bir şey olmaktadır. Çünkü BTC’de yapılması düşünülen bir iyileştirmenin topluluk tarafından neredeyse oybirliğiyle kabul edilmesi gerekmektedir.

Bununla birlikte, olası iyileştirmelerin Bitcoin ağı üzerindeki etkisini görmenin yollarından biri, LTC’yi bir test Blockchain olarak kullanmaktır. Böylece hem Litecoin hem de Bitcoin için birçok ortak paylaşım yapılarak her iki tarafın da iyileştirmesi sağlanır. Nitekim Litecoin, Bitcoin’in bir forku olarak yaratılmıştır. Bazı analistler, Litecoin’deki son fiyat artışının Bitcoin Blockchain’ine eklenen son Taproot iyileştirmesiyle ilgili olabileceğini düşünüyor.

Hızlı ve ucuz işlemler

Litecoin aynı zamanda hızlı ve ucuz işlemleri işleyen bir kripto para birimi ağıdır. Bu, kullanıcıların sınırlar arasında hızlı ve kolay bir şekilde para gönderip almasını mümkün kılar. Bu makaleyi yazarken, bir Bitcoin işleminin maliyeti 20 doların üzerindedir. Aynı zamanda LTC ağına göre çok daha yavaştır.

LTC işlemleri artık 6 sente yakın bir ücrete tabidir ve transferler ağ tarafından sadece birkaç dakika içinde işlenmektedir. Bu nedenle, tıkanıklık, genellikle transferleri göndermek ve almak için ikincil bir Blockchain olarak kullanılan Ethereum (ETH) ağından bile daha düşüktür.

Güvenli kripto para

Son olarak LTC, diğerleriyle karşılaştırıldığında güvenli bir kripto para birimidir. Nitekim dünyadaki en güvenli olanlar arasında yer almaktadır. Bitcoin en büyük ve en güvenli ağ olmaya devam ederken, LTC de yüksek güvenlik standartları sunmaktadır. Şu anda LTC Blockchain’de saniyede 320’den fazla Thash bulunuyor.

 

Comments (1)
Add Comment