Bu Altcoin’e Hack Saldırısı! Bilanço 10 Milyon Dolar Değerinde!

Artık yaklaşık 26 milyon dolar değerindeki altcoin RGT, geçtiğimiz hafta sonu protokolden 10 milyon dolar değerindeki hack saldırısından etkilenen kullanıcılar arasında dağıtılabilecek. Hafta sonu yaşanan 10 milyon dolarlık saldırının ardından, merkezi olmayan finans protokolü Rari Capital, mağdurların zararlarını karşılamak  için bir plan hazırlıyor. Ayrıca hack’in ardından platformun altcoin projesinin fiyatı çöküş yaşamıştı.

Rari Capital hack saldırısı nedeniyle kullanıcılara tazminat dağıtacak

9 Mayıs’ta yayınlanan saldırının ardından yapılan ilk resmî açıklamaya göre, platform Rari Capital Ethereum Pool’daki tüm kullanıcıların fonlarının yüzde 60’ına denk gelen 2.600 ETH kaybetti. Rari, kullanıcıların fonlarını ve havuzlarını yeniden dengeleyerek yield farming’i otomatikleştirmeyi planlıyor.

10 Mayıs’ta, Rari’nin kurucusu Jai Bhavnani, protokolün tüm katılımcılarının, hack saldırısından etkilenen kullanıcıları tazmin etmek için başlangıçta geliştirici teşvikleri için belirlenen 2 milyon RGT token’ını projenin merkezi olmayan otonom organizasyonuna yani DAO’ya iade etmek için oy kullandığını açıklayan bir güncelleme yayınladı. Rari Capital’in geliştiricileri ve topluluğu tarafından kesin bir dağıtım planı hala tartışılırken, Bhavnani, tRGT token sahiplerinin 10 Mayıs’taki bir topluluk çağrısı sırasında DAO’nun stabilcoin rezervlerinden bir pay almaya hak kazanacağını belirtti.

DeFi platformu hacklendi: Altcoin fiyatı dibe vurdu

DAO şu anda 121,8 milyon dolar değerinde 8,7 milyon token RGT’ye sahip ve bu da altcoin arzının kabaca yüzde 1’ine denk geliyor. Şu anda 13,36 dolardan işlem gören Rari Governance Token ile, geri ödemeye tahsis edilen toplam fon, yazılırken yaklaşık 26,7 milyon dolar değerindeydi. Hack sonrasında ise RGT fiyatları yüzde 44 oranında düşerek bir saatten kısa bir süre içinde 18 dolardan 10 dolara indi. Bhavani, protokolün token satmayan veya risk sermayesinden para toplamayan adil bir başlangıç ​​projesi olarak başladığını belirtti. Ayrıca Rari Ekibi’nin dağıldığını ve geriye yalnızca katkıda bulunanlar ve token sahiplerinin kaldığını da sözlerine ekledi.

Rari Capital Ethereum Pool, ETH’yi Alpha Finance’ın ibETH tokenine, getiri oluşturma stratejilerinden biri olarak yatırıyor. Saldırgan, sözleşmeyi manipüle etmişti ve yatırdıklarından daha fazla para çekmişti. ETH’yi yatırmak ve tekrarlı para çekme işlemleri yapmak için dYdX borsasından bir flaş kredi alındı ​​ve bu süreçte havuz boşaltıldı. Rari Capital saldırısı, ForceDAO’nun Nisan ayı başında 367.000 dolar kaybetmesi ve EasyFi’ın 20 Nisan’da 60 milyon dolara kadar kaybetmesi gibi DeFi sektöründeki birkaç yüksek profilli hack saldırısını takip ediyor. Cross-chain DeFi protokolü EasyFi ile kullanıcılarını telafi etmek isteyen tek protokol Rari değil, kaybedilen fonların yüzde 25’inin kullanıcılara stablecoin şeklinde anında dağıtılacağını, kalan yüzde 75’in ise EZ v2 token’ları için kullanılabilen “IOU” token’ları olarak dağıtılacağını duyurdu.

Comments (0)
Add Comment