Elon Musk Dogecoin’in Bitcoin’den Daha İyi Olmasının Üç Nedenini Açıkladı

Tesla’nın CEO’su Elon Musk, Dogecoin’in (DOGE) Bitcoin’den (BTC) daha iyi olmasının üç nedenini açıkladı. Son birkaç gündür kripto topluluğunda Bitcoin’in enerji tüketimi ve Dogecoin’in verimliliği ile ilgili yoğun tartışmalar yaşandı. Bu tartışmalar, Tesla’nın arabaları için Bitcoin ödemelerini askıya alma kararından sonra geldi.

Elon Musk Dogecoin’i destekliyor

Elon Musk tarafından yayınlanan yeni bir tweette Dogecoin’in neden Bitcoin’den daha iyi olabileceğine dair üç sebep paylaşıldı. Bitcoin, piyasa değeri, pazara giriş ve güvenlik açısından dünyanın en büyük kripto para birimidir. Bununla birlikte, Dogecoin son aylarda çok yüksek fiyatlara ulaşarak büyümeye devam ediyor.

Bu tweet’te Elon Musk, Dogecoin’in Bitcoin’in blok süresini on kat hızlandırabileceğini, blok boyutunu on kat artırabileceğini ve ayrıca ücretleri 100 kat azaltabileceğini yazdı. Bu analizle Dogecoin‘in birçok farklı açıdan Bitcoin’den çok daha iyi bir çözüm olabileceğini göstermeye çalışıyor şeklinde yorumlandı. Ayrıca Elon Musk’a göre, Bitcoin’in işlem ücretlerinin yüksek olduğu dikkate alınmalıdır. Günümüzde, bir BTC işlemi göndermek isteyen kullanıcıların, şu anda piyasada bulunan diğer dijital para birimlerine kıyasla oldukça pahalı olan 20 dolardan fazla ödeme yapması gerekiyor.

Aynı zamanda, standart veya piyasanın üstündeki ücretleri ödemeden önce işlem, madenciler tarafından işlenmeden önce birkaç gün Mempool’da takılıp kalabilir. Bunun nedeni, Bitcoin’in madencilerin işlemleri işlemesini gerektiren bir Proof-of-work (PoW) kripto para birimi olmasıdır. Dogecoin, Bitcoin gibi bir Proof-of-work (PoW) ağı olmasına rağmen, çok daha hızlıdır, daha ucuz ve kullanımı da daha kolaydır. Bununla birlikte, Dogecoin’in temel dezavantajlarından bazıları, pazara nüfuz etmemesi ve dünyadaki en güvenli kripto olan Bitcoin’e kıyasla güvenlik eksikliğidir.

Ünlü CEO, Bitcoin’in çevre üzerinde olumsuz bir etkisi olduğuna inanıyor

Birkaç gün önce Tesla’nın ünlü CEO’su Elon Musk, Bitcoin’i kabul etmeyi bırakma kararının enerji tüketimiyle ilgili olduğunu açıkladığı bir bildirimde bulundu. Proof-of-work  (PoW), ağı korumak için büyük miktarlarda enerji tüketen bir fikir birliği algoritmasıdır. Bu nedenle, Bitcoin’in (yenilenebilir kaynaklardan) büyük miktarlarda yeşil enerji tükettiğini açıklayan çok sayıda analist var.

Aslında, madencilerin olabildiğince verimli olması gerekiyor, bu da yenilenebilir enerjilere yapılan yatırımları daha düşük fiyata enerjiye sahip olma yoluna itiyor. Ancak yine de Elon Musk, Bitcoin’in çevre üzerinde olumsuz bir etkisi olduğuna inanıyor. Elon Musk tarafından kamuya açıklanan bu bilginin ardından Bitcoin‘in fiyatı kısa bir süre için 48 bin doların altına düştü.

 

Comments (0)
Add Comment