Ethereum (ETH) 3000 Doları Geçti! İşte Yükselişin Sebebi!

Piyasa değerine göre ikinci en büyük kripto parası l’der altco’n Ethereum (ETH) , Asya işlemleri sırasında bugün 3 bin dolar seviyesini aşarak yeni rekor kırdı. An itibariyle, ETH-USD paritesi Bitstamp borsasında 3,086.55 dolardan  işlem görüyor.

Ethereum’un geçen hafta başlayan yükseliş ivmesinini bu hafta da devam sürdürmesinin arkasındaki sebepler neler? Öncelikle, Avrupa Yatırım Bankası (European Investment Bank – EIB) ile ilgili haber oldukça önemli. Bu habere göre EIB, Ethereum blockchain ağı üzerinde dijital bono satışları başlatabilir. Bu haber üzerinde ETH fiyatı yüzde 5’ten fazla yükselerek yeni rekor kırdı.

Ethereum’un yılın başından bu yana olan yükselişi yüzde 300’ün üzerine çıktı. Bu, Bitcoin’in yüzde 95 olan yılın başından günümüze kadarki yükselişinin kat kat üstünde bir değer artışı.
Bu arada ETH’deki yükselişe neden olan Avrupa Yatırım Bankası ile ilgili haber ise Bloomberg’den gelmişti. İsmi açıklanmayan bir kaynağa dayandırılan habere göre, EIB iki yıllık 100 milyon Euro değerinde dijital bonolar çıkaracak.

 Genç Milyarder 

Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, Ekim 2018’de açıkladığı ana adresinde şu anda 1 milyar doların üzerinde ETH tutuyor. 27 yaşındaki genç girişimci  ayrıca başka token’lara da sahip.

Buterin’in bu ana adresin üzerinde başka açıklanmayan adresleri var, ancak bunların “oldukça küçük” olduğunu iddia etti. Bununla birlikte, resmi cüzdanı onu şimdiden “kendi kendini yetiştirmiş” en genç ikinci milyarder yapıyor (Luminar Technologies CEO’su Austin Russell’ın arkasında). Russell, ailesinin zenginliği nedeniyle geçen yıl Forbes tarafından listeden çıkarıldıktan sonra makyaj öncülerinden Kylie Jenner’ın yerini almıştı.

10.500 Dolar Mümkün 

ETH, 2021’de Bitcoin’den önemli ölçüde daha iyi performans göstererek yüzde 316 oranında artış kaydetti. Muazzam kazanımlarına rağmen, Fundstrat daha çok yükseliş ivmesinin olduğuna inanıyor. Tom Lee’nin pazar araştırma firması, son araştırma notuna göre, ETH’nin 10.500 dolara ulaşabileceği tahminini sürdürüyor.

Comments (0)
Add Comment