Kurumsal Yatırımcılar MATIC ve Bu Altcoinleri Satın Alıyor!

Kripto para piyasası düşüş yaşarken dijital varlık yöneticisi CoinShares, büyük kurumsal yatırımcıların parasının bu yıl daha seçici davrandığını ve geçtiğimiz hafta Ethereum (ETH), Polygon (MATIC) ve bu altcoin projesine aktığını aktarıyor!

Kurumsal yatırımcılar daha seçici davranıyor!

En son yayınlanan CoinShares Dijital Varlık Fonu Akışları Haftalık Raporunda, kurumsal dijital varlık ürünlerinin, belirli altcoinlerin büyük girişler yapmasına rağmen geçtiğimiz hafta küçük çıkışlar yaşadığı tespit edildi.

Dijital varlık yatırım ürünleri, yukarı yönlü beklentileri önemli ölçüde aşan bir haftalık makro verilerin ardından geçen hafta toplam 7 milyon ABD Doları tutarında küçük çıkışlar gördü.

Yatırımcılar bu yıl daha seçici görünüyor, belirli kripto paralar iyi performans gösterirken, toplam 10 altcoin geçen hafta toplam 4,8 milyon ABD doları tutarında giriş gördü.

CoinShares, genel küçük çıkışların, ABD Merkez Bankası’ndan olası faiz oranı artışlarını çevreleyen yatırımcı korkularıyla ilişkili olabileceğini söylüyor.

Hem uzun hem de kısa vadeli Bitcoin (BTC) yatırım ürünleri geçen hafta çıkış yaşadı. Verilere göre geçtiğimiz hafta toplam 10.9 milyon ABD doları tutarında çıkış gören Bitcoin, odak noktasıydı. Ancak kısa vadeli Bitcoin yatırım ürünlerinden toplam 3.5 milyon ABD doları tutarında çıkış görüldü. 

Çok varlıklı yatırım ürünlerinde geçen hafta toplam 2,4 milyon ABD doları tutarında çıkış görüldü ve bu, art arda 11. hafta çıkışını temsil ediyor. Yatırımcılar, geçen hafta 5,1 milyon ABD doları giriş yapan Ethereum gibi belirli para birimlerinin iyi performans göstermesiyle bu yıl daha seçici görünüyor. Cosmos (ATOM), toplam 1,8 milyon ABD Doları tutarında giriş gördü ve AuM’sini (Yönetim Altındaki Varlıklar) neredeyse ikiye katladı.

Bununla beraber Polygon (MATIC) 0.4 milyon dolarlık bir giriş gördü ve Ethereum rakibi Solana (SOL), geçtiğimiz hafta 0.8 milyon dolarlık bir giriş elde etti. 10 altcoin, geçen hafta toplam 4,8 milyon ABD Doları tutarında giriş gördü.

Bölgesel olarak bakıldığında Avrupa’da toplam 4,7 milyon ABD doları tutarında giriş görülüyor. Başta 8,3 milyon ABD doları tutarında girişle Almanya olmak üzere, duyarlılıkta bir farklılık bulunuyor ve Amerika’da toplam 11.7 milyon ABD doları tutarında çıkış görüldü. Özellikle ABD’de 10.4 milyon ABD doları çıkış gerçekleşti.

Piyasa düşüşe geçti! BTC, ETH ve MATIC düşüş yaşadı!

Kriptoarena.com olarak aktardığımız üzere kripto para piyasası ise düşüş yaşıyor. Son 24 saatlik süreç içerisinde piyasa yüzde 1 oranında düşerek, 1.05 trilyon seviyelerine kadar geriledi. Bunun en büyük nedeni Bitcoin’de olan gerileme ve makroekonomik faktörler olarak açıklanıyor. Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), son bir haftalık süreçte yüzde 4.4 değer kaybetti. BTC, son 24 saat içerisinde ise yüzde 0.5 değer kaybederek 21.769,25 dolar seviyelerine geriledi. Anlık olarak piyasa değeri ise 420 milyar dolar seviyelerinde bulunuyor. Son 24 saatlik işlem hacmi ise 35 milyar dolar seviyelerinde.

Öte yandan lider altcoin projesi Ethereum (ETH) ise geçtiğimiz haftadan bu yana yüzde 7 değer kaybetti. Son 24 saat içerisinde ise yüzde 1 değer kaybeden ETH, anlık olarak 1.504,43 dolardan işlem görüyor ve 181 milyar dolarlık piyasa değerine sahip. Bununla beraber işlem hacmi ise 10 milyar dolar seviyelerinde. Polygon (MATIC)’e bakıldığında ise 1,19 dolarlık seviye bizi karşılıyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!