Şok Rapor: Dogecoin Fiyatı Sıfıra Doğru Gidecek ve Asla Toparlanamayacak!

Karşılaştırma web sitesi Finder.com tarafından yapılan bir araştırma, kripto para endüstrisi panelinde yer alan üyelerin çoğunluğu, Dogecoin (DOGE) fiyatının muhtemelen sıfıra doğru gideceğini ve asla geri dönemeyeceğini tahmin ediyorlar. Kriptoarena.com olarak araştırma sonucundaki bilgileri sizlerle paylaşıyoruz.

Dogecoin toparlamayabilir mi?

Ankette yer alan bilgilere göre, panelde yer alan kişilerin çoğunluğu DOGE’nin gelecekte bir noktada tüm değerini kaybedeceğini düşünüyor. Raporda yer alan bilgiler şu şekilde:

İnsanların DOGE’nin aya gideceğini düşündüğü günlerden biraz uzaklaştık. İnsanlar artık DOGE fiyatının sıfıra doğru gitmesinden daha çok korkuyor. Panelde yer alanların yarısından fazlasının (yüzde 55) gelecekte bir noktada bu durumun gerçekleşeceğini düşünüyoruz.

Bu arada, panelde yer alanların yüzde 24’ünün bunun 2024 veya daha erken bir tarihte olacağına inandıklarını söylerken, yüzde 3’ününde DOGE’nin bu yılın sonuna doğru sıfıra gideceğini tahmin diyorlar. Fintech firması CloudTech Group’un COO’su Kevin He, “Dogecoin’in doğuşu aslında bir şakaydı” sözleri ile başlayarak devam ediyor:

Tamamen yararsız olan ve değeri tamamen topluluk tarafından desteklenen Dogecoin ve ona benzer kripto para birimlerinin gelecekte değer kazanmayacağına inanıyoruz.

‘’DOGE’u eleştirenler bunu unutuyor’’

Bununla birlikte, panelde yer alanların belirli fiyat tahminlerinin ortalamasına da bakıldığı açıklandı. Buna göre, şu anda piyasa değerine göre 10. sırada yer alan DOGE, önümüzdeki birkaç yıl içinde ayakta kalabileceği ve hatta fiyatının yükselebileceği söyleniyor. Yıl sonunda, ortalama tepkinin 0.08 dolarlık bir DOGE fiyatını gösterirken, ardından 2025 ve 2030’un sonuna kadar ki süreç için 0.19 dolar ve 0.64 dolar seviyesinde olası fiyat hedefleri olarak görülüyor. Kripto hedge fonu Panxora’nın genel ortağı Gavin Smith, meme kripto para biriminin kalıcı popülaritesini şu sözlerle açıkladı:

DOGE bir meme olarak piyasaya sürülürken, daha sonra büyük ve sadık bir topluluk geliştirdi. Tokeni eleştirenler, topluluğun en az kripto alanındaki benzersizlik kadar önemli olduğunu unutuyor.”

MetaTope kurucu ortağı Walker Holmes gibi, NFT projesi gibi diğerlerinin de Dogecoin etrafında yer alan güçlü topluluğa işaret ettiğini söylüyor:

Elon Musk’ın projeye bağlı kalmasının öngörüsüyle, DOGE’un harika bir topluluğu var ama çok az faydası var. Dogecoin, içerik yaratıcıları ve yaratıcılardan oluşan bir kültürü kendine çekme yeteneğine sahip.

Çoğunluğa göre satış zamanı

Finder.com tarafından Dogecoin için son fiyat tahmini olarak ise, panelde yer alanlara göre bu yılın sonunda 0.16 dolara ve 2025’in sonunda 0.32 dolar seviyesine ulaşacağını söylediği Ocak ayındaki daha önceki bir tahminden kısa vadede belirgin şekilde daha fazla düşüş gösteriyor. Ancak 2030’un sonu adına, panel o zamanlar daha da düşüşle, 0,54 dolarlık bir fiyat öngörüsüne sahipti.

Panelde yer alanların çoğunluğu yani yüzde 71’i ise, DOGE’den çıkıp satış yapmanın zamanının geldiğini düşündüklerini söylüyor. Yüzde 24’ü yatırımcıların sahip olduklarını elinde tutması gerektiğini söylerken, yalnızca yüzde 4’ü satın alımı yapma vaktinin geldiğini söylüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!