Başsavcı Uyardı: Kripto Para Sektörü Alarm Veriyor!

Son zamanlarda yaşanan piyasa çöküşleriyle beraber New York Başsavcısı Letitia James, yatırımcılara kripto para birimleri hakkında bir uyarı yayınladı. Kripto varlıkların bile son derece riskli olduğunu ekleyen James, birçok soruna dikkat çekiyor. İşte detaylar…

New York Başsavcısından kripto para yatırımcılarına önemli uyarı!

New York Başsavcısı, dijital varlıkların yatırımcılarına bir uyarı yayınlayarak, endüstrinin piyasa değerinden yüz milyarlarca dolar kaybettiğini gösteren geçen ayki piyasa çöküşünün ardından köklü kripto para birimlerinin bile son derece riskli olduğunu söylüyor. Ünlü Başsavcı James yeni bir basın açıklamasında, vahşi fiyat dalgalanmaları, dolandırıcılık, hırsızlık, güvenlik sorunları ve dijital varlıklarla ilişkili spekülatif balonların yatırımcılar için önemli finansal riskler oluşturduğunu belirtiyor ve şu sözleri ekliyor:

Yatırımcılar, riskli kripto yatırımları nedeniyle tekrar tekrar milyarlar kaybediyor. Saygın ticaret platformlarından iyi bilinen sanal para birimleri bile çökebilir ve yatırımcılar göz açıp kapayıncaya kadar milyarlar kaybedebilir.

Çoğu zaman, kripto yatırımları yatırımcılar için kazançtan çok acı yaratır. New Yorkluları, zor kazanılmış paralarını servetten daha fazla endişe yaratabilecek riskli kripto para yatırımlarına koymadan önce dikkatli olmaya çağırıyorum.”

Başsavcıya göre, kripto yatırımcıları için diğer risk faktörleri arasında sınırlı gözetim var, çünkü dijital varlık borsalarının Nasdaq veya New York Menkul Kıymetler Borsası’ndan farklı olarak federal hükümet tarafından düzenlenmediğini belirtiyor.

Başsavcıdan “Stablecoin’ler yüzde 100 istikrara sahip değil” uyarısı!

Bir diğer yandan stablecoin’ler hakkında da yorumlarda bulunan ünlü Başsavcı, onları destekleyen varlıkların doğası gereği bu kripto para birimlerinin yüzde 100 istikrarlı olmadığını vurguluyor. Başka bir risk faktörü olarak da kripto borsalarındaki artan oynaklığı işaret ederek böyle zamanlarda teknik sorunlar yaşanabildiğini de şu sözlerle ekliyor:

“Yatırımlarınızı istediğiniz zaman nakde çevirebileceğinizin garantisi yok – örneğin kripto piyasaları çökmeye başladığında. Kriz zamanlarında alım satım platformları alım satımı durdurabilir veya teknik zorluklar yaşadığını iddia ederek varlıklarınıza erişmenizi engelleyebilir.”

Ünlü New York Başsavcısı Letitia James yaptığı açıklamalarda yatırımcılar için ek risk değerlendirmeleri arasında gizli ücretleri ve kripto para borsalarının müşterilerinin çıkarlarına göre kendi yatırımlarına öncelik verme şansının da dikkate alınmasını vurguluyor.

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC)’in fiyatı ise geçtiğimiz 7 günlük süreçte yüzde 3,2 değer kazandı. Anlık olarak ise lider kripto, 30.037,93 dolardan işlem görüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!