BTC Yatırımcıları Teslim Oldu, Bu Metrik Dip Yaptı! İşte Detaylar

ARK Investment Management analisti Yassine Elmandjra, kısa vadeli Bitcoin (BTC) sahiplerinin piyasalardaki düşüşler sonrasındaki görünümde teslim olduklarını belirtiyor.

BTC sahipleri uzun süredir cüzdanlarında tutuyorlar

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC)’in piyasa değerini gerçekleşen değerine göre ölçebilen MVRV oranı, başabaş noktasında yer alan fiyatından yüzde 35 oranında düştüğünü belirtiliyor. Kripto para analisti Elmandjra’ya göre, bu fiyat seviyeleri Ocak 2020 tarihinden başlayarak Temmuz 2021’den bu yana görülüyor. Popüler zincir içi metrik, genel anlamda piyasalarda yatırım yaparken yatırımcıların ruh halini ölçmek için kullanılıyor.

Yine de bakıldığında, uzun vadeli BTC sahiplerinin hala ellerinde lider kripto parayı tuttukları belirtiliyor. Aynı zamanda, dolaşımdaki tüm Bitcoin’in yüzde 66 oranından fazlasının bir yıldan daha fazla bir süredir piyasalarda işlem gerçekleştirmediği bildiriliyor, bu ise BTC adına bir başka rekor. Kripto para borsaları, geçtiğimiz ay kripto para birimi endüstrisini derinden sarsan Terra (LUNA) blockchain’inin çöküşü esnasında rekor kıran giriş işlemleri de görüldü.

Black Swan olaylarından biri kabul edildi

Kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz gibi; Bitcoin fiyat seviyeleri de kısa bir süreliğine 25 bin dolar fiyat seviyelerine kadar gerileme yaşadı. Terra blockchain’inde yaşanan çöküş kripto para biriminin yaşadığı en büyük Black Swan (siyah kuğu) olaylarından biri oldu. Ancak kripto para piyasasında yaşanan durum sonrası, Terra ekosistemi büyük çöküşün ardından kısmen de olsa kurtulmayı başardı.

Lider kripto para birimi Bitcoin, hafta genelinde 31 bin dolar ile 29.460 dolar fiyat seviyeleri arasında işlem görmeye devam ettiği gözlemlendi. Şu anda ise son 24 saat içerisinde yüzde 0.35 oranında artışla 29.712 dolar seviyelerinden işlem görmeye devam ediyor. Analiste göre Bitcoin (BTC), art arda onuncu hafta için düşüşlerle devam edecek ve bu yolda ilerlemeye devam edeceğini belirtiyor. Elmandjra’ya lider kripto para biriminin başka bir ayı piyasasının ortasında olduğunu da belirterek, bazı senaryolar adına bunun sonunda 12 bin dolar seviyesine kadar devam edebileceği beklediklerini, hatta 8 bin dolar seviyesine kadar düşebileceğine inandıklarını belirtiyor.

Lider kripto para biriminin, geçtiğimiz Temmuz ayında gerçekleştirdiği ATH’si olan 69.044 dolar fiyat seviyesi sonrası bu rekor seviyeden yüzde 50 oranından daha düşüş yaşaması piyasalarda panik havası yarattığı belirtiliyor. Mayıs ayının başlarından itibaren Bitcoin, kırılma öncesinde ki art arda gelen 6 kırmızı mum rekorunu eşitlemiş olduğu bildiriliyor. Bu zaman dilimi içinde lider kripto para biriminin, değerinden yaklaşık olarak 20 bin dolar kaybettiğini ve son bir buçuk yılın en düşük seviyesinde olduğu belirtildi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!