Nasdaq100 Kaçıyor, Bitcoin Kovalıyor! 30 Bin Dolar Yeniden Geçildi!

Dünyanın en büyük kripto para birimi olan Bitcoin (BTC), 30 bin dolar seviyelerini geçen bir hafta sonu rallisinde yaklaşık yüzde 5 arttı. Geçen hafta Bitcoin, teknoloji hissesinden ve Nasdaq-100’den büyük bir ayrışma ile aşağı doğru hareket etmişti.

Bitcoin düşüş ivmesi devam edecek mi?

Görünüşe göre Pazar günü kazançlarıyla Bitcoin (BTC) kayıp zemini yakalamaya çalışıyor. Son kazançlarla BTC, kayıpları kurtarmayı başardı ve şu anda haftalık grafikte sabit seviyelerde işlem görüyor. Öte yandan Nasdaq 100 geçen haftayı yaklaşık yüzde 7 kazançla kapattı. Kripto analisti Lark Davis, yardım rallisinin muhtemel olduğuna inanıyor.

Ayrıca Bitcoin’in Dolar Endeksi ile ilişkisini de açıklıyor. Son fiyat artışından sonra, akıllardaki daha büyük soru, Bitcoin’in bu rahatlama rallisini sürdürüp sürdüremeyeceğidir. Kripto borç verme platformu Nexo’nun kurucu ortağı ve yönetici ortağı Antoni Trenchev, Bitcoin’in yeni diplere doğru gitmeye hazır olduğuna inanıyor. Bloomberg’e konuşan Trenchev şunları söyledi:

Bu, kimsenin istemediği bir dekorelasyon türüdür. Bitcoin henüz 26 bin doların altındaki 12 Mayıs dip seviyesini test etmedi. Bitcoin’in geçen hafta Nasdaq’ın kazanımlarını yansıtmadaki başarısızlığı göz önüne alındığında, bunun sadece bir zaman meselesi olduğu anlaşılıyor.

”Son bir geri çekilme muhtemel görünüyor”

Fundstrat’ta teknik strateji başkanı Mark Newton, müşterilere yönelik bir paylaşımda şunları söyledi:

12 Mayıs’ın dip seviyelerini 25,401 dolar civarında test etmek için son bir geri çekilme, anlamlı bir düşüş gerçekleşmeden önce hala daha muhtemel görünüyor

Kriptoarena.com olarak da bildirdiğimiz gibi, Bitcoin, hisse senedi ile birlikte Mayıs ayında büyük bir fiyat düzeltmesine tanık oldu. Bununla birlikte, hisse senetleri zaten toparlanmaya başladı, ancak Bitcoin ve daha geniş kripto para piyasası aşağı inmeye devam etti. Daha geniş kripto piyasası performansına bakıldığında, altcoin projeleri devasa oranlarda çöküş yaşamaya devam ederken,  lider kripto para birimi Bitcoin nispeten seviyesini koruyor gibi görünüyor. Küresel makroların ağırlığının, devam eden kripto üzerinde hala bir etkisi olması muhtemeldir. Fed, ABD enflasyon rakamları kontrol altına alınana kadar daha fazla faiz artırımına devam edecek. Lider kripto para birim son 24 saatte yaklaşık yüzde 5,3 yükseliş yaşayarak, şuanda 30.613,50 dolar seviyelerinden işlem görmeye devam ediyor. Daha geniş piyasaya bakıldığında ise, altcoin projelerinin de BTC’den destek alarak kayıplarını silmeye çalıştığı ve yukarı yönlü çıkış girişimlerinde bulunduğu görünüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!