Kripto Para Milyarderi: Piyasalar Çökerken Buna Sığının!

Kripto para piyasasına olan ilgisiyle bilinen Amerikalı VC yatırımcısı Tim Draper, büyük yatırımcıları hükümetin “para basmaya ve faiz oranlarında değişikliğe gitmesine” devam etmesi halinde giderek daha fazla banka iflasına hazırlanmaları konusunda uyardı! İşte detaylar…

Kripto para milyarderi, bankacılık iflaslarına yönelik koruma olarak Bitcoin’i önerdi!

Amerikalı VC yatırımcısı ve girişimci Tim Draper, yatırımcılara Bitcoin’de (BTC) en az iki maaşları kadar nakit tutmalarını önerdi. Silicon Valley Bank iflası ile beraber ortaya çıkan belirsizliğe yanıt olarak diğer çeşitlendirme önerileriyle birlikte altcoin’lere de yönelmelerini aktaran isim Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlarda uyarılarda bulundu. İşletme kurucularına yönelik 25 Mart tarihli bir raporda Tim Draper, Bitcoin’in bankalar üzerindeki “domino koşusuna” ve aşırı hükümet müdahalesine karşı bir önlem olduğunu belirterek, işletmelerin yönetmek için tek bir bankaya veya yönetim organına “artık güvenemeyeceğini” ekledi.

Draper, işletme kurucularının biri yerel bir bankada, diğeri uluslararası bir bankada olmak üzere iki ayrı banka hesabında en az “6 aylık kısa vadeli nakit” tutmasını önerdi. İşletmelerin ayrıca Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinde “nakit değerinde” en az iki maaş bordrosu olması gerektiğini belirtti.

Tim Draper, Fed’in para basmaya ve faiz oranlarını artırmaya devam etmesi yönünde birçok banka iflasının olacağını aktardı!

Draper’a göre bu önleyici adımlar son derece gerekli, çünkü “uzun yıllardır ilk kez” hükümetler bankaların kontrolünü ele geçiriyor ve hükümetlerin kendileri bile “iflas etme riskiyle karşı karşıya” kalabilir. Ayrıca, SVB ve diğer bankalar kapandıktan sonra “birçok girişimin” kendisinden acil yardım istediğini açıkladı. Draper ayrıca acil durum planlarının önemini vurguladı, çünkü kurullar ve yönetim “kriz zamanlarında bile” bordro son tarihlerini karşılamaktan sorumlu.

Hükümet para basmaya devam ederse ve aşırı para basımının neden olduğu enflasyonu dengelemek için faiz oranlarını artırırsa, banka iflasları için beklenmedik durum planları oluşturmak önemlidir.

Kriptoarena.com olarak isminden sıkça söz ettiğimiz Draper, kurucuların dolandırıcılık riskine karşı uyanık olmalarını hatırlatarak, dolandırıcıların bir sistemdeki zayıflıkları belirleme ve bunları kullanma konusunda yetenekli olduğuna dikkat çekti.  Ayrıca, kimlik avı hırsızlığını önlemek için, kuruculara havale talimatlarında veya yeni bir onay sisteminde bir değişiklik olduğunda ilgili tüm taraflarla doğrulama yapmalarını tavsiye etti.

Bu, Draper’ın 22 Mart’ta Paris Blockchain Week 2023’teki açılış konuşmasının ardından kendi bestelediği bir Bitcoin şarkısını seslendirdiği haberlerinin ardından geldi. Şarkının SVB’ye ve “batmış ve batacak olan tüm bankalara” ithaf edildiğini söyledi. Şarkı seyircilerden bir alkış aldı ve Draper, sahnede geçirdiği zamanı blockchain, Bitcoin ve akıllı sözleşmelerin “dünya tarihindeki en büyük geçişlerden” birini oluşturduğunu söyleyerek bitirdi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!