ABD Savcıları Binance ve Yetkililerini Soruşturabilir!

ABD savcıları lider kripto para borsası Binance ve CEO Changpeng Zhao’ya soruşturma açmaya hazırlanıyor! Son günlerde gündemden düşmeyen borsada neler oluyor?

Lider kripto para borsasına dava şoku

2018’den beri süren dava tekrar gündeme geldi. Binance’ın sorgulanma nedeni ise hırsızlığa yardım ve yataklık etmesi. Reuters’e göre, Seattle’daki savcılar, suçluların Binance’i yasadışı para transfer etmek amacıyla kullandıklarını tespit etmesinin ardından yaklaşık beş yıl önce lider kripto para borsasını soruşturmaya başlamıştı. Şimdilerde Seattle savcıları Binance’a bu konudan dolayı ceza davası açmayı hedefliyor, fakat tüm savcılar görüş birliği içerisinde değil.

Amerika’nın diğer eyaletlerindeki savcılar, lider kripto para borsasına ceza davası açılabilmesi için yeterli delilin olmadığını ileri sürüyor. Kripto dünyasında ardı arkası kesilmeyen skandallar yaşanırken yatırımcıların sektöre olan güveni gittikçe kırılıyor. Geçtiğimiz aylarda yaşanan FTX skandalının izleri kripto dünyasını etkilemeye devam ederken, lider kripto para borsasından gelen “hırsızlık” haberi kullanıcıları şok etmiş durumda. Henüz davanın açılıp açılamayacağı bir netlik kazanamasa da yatırımcıların çoğu Binance’a güvenmek konusunda tereddüt ediyor.

Binance ekibi soğukkanlılığını koruyor

Geçtiğimiz günlerde sektörde bir Binance krizi daha yaşanmıştı. Şirketi “para hırsızı” olarak şikayet eden bir Twitter kullanıcının borsa hesabı askıya alınmıştı. Bu konunun açıklaması olarak ise Binance CEO’su Changpeng Zhao borsanın isminin mantık dışı yorumlara karışmasını istemediğini dile getirmişti. Şimdi CZ, dava konusunda da şeffaf davranarak yatırımcıları bilgilendirmek amacıyla şu sözleri söyledi:

“Şirket olarak bildirdiğimiz üzere, kripto düzenleyicileri her borsayı kapsamlı bir şekilde inceliyor. Aynı sorunların benzer kripto şirketlerinde de yaşandığını görüyoruz. Yeni oluşan kripto sektörü çok hızlı bir şekilde büyüdü ve Binance ekibi olarak güvenilirliğimizle her zaman önde gelen isimlerden olduk”

CEO Changpeng Zhao’nun yanı sıra borsanın küresel soruşturma bakanı Gambaryan da bu konuda kendinden emin açıklamalar yaptı. Güvenlik konusunda tüm finans dünyasının en güçlü şirketi olduklarını iddia eden Gambaryan, haklarında çıkar hırsızlık söylentilerini kesin bir dille yalanladı. Kriptoarena.com olarak da belirttiğimiz üzere, ceza davası açılması istenen Binance yatırımcılarını endişelendirmiş durumda. Savcıların bu konuda ne kadar ısrarcı olacağı ise bilinmezliğini koruyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!