Bu Alman Bankası Kripto Para Hizmeti Sunacağını Duyurdu!

Kripto para benimsenme oranları günden güne artış yaşamaya devam ederken büyük şirketler ve kurumlar, kripto para para birimlerine olan ilgisini artırıyor. Bununla beraber Almanya’nın önde gelen en büyük ikinci bankası DZ Bank, Metaco ile ortaklık kurduğunu duyurdu! Alman bankası kullanıcılarına kripto para hizmeti sunmaya başlayacak! İşte detaylar…

Alman Bankası DZ Bank, Metaco ile ortaklık kurduğunu duyurdu!

Uzun bir süredir kripto para endüstrisi, bankacılık çözümlerinin on yıllardır sağlayamadığı şeyleri sunma yeteneği sayesinde milyonlarca küresel yatırımcıyı cezbetti. Sınır ötesi ödemelerle beraber dünya çapında enflasyonist fiat para birimlerine karşı koruma sağladı. Bununla beraber geleneksel bankacılık kurumları da bu yönde yöneliyor.

Kriptoarena.com olarak daha önce aktardığımız üzere Almanya’nın en büyük ikinci bankası olarak bilinen DZ Bank, kripto para birimlerine olan ilgisiyle daha önce gündeme gelmişti. Son olarak yaptığı duyurularla beraber ünlü banka, kripto şirketi Metaco ile ortaklık kurduğunu duyurdu. Metaco ortaklığıyla DZ Bank, kripto para birimlerini varlık yönetimi hizmetlerine tamamen entegre edecek. Banka yöneticisi Nils Christopeit, Metaco Harmonize platformunun güvenlik ve ölçeklenebilirlik açısından şirket gereksinimlerine uygun olduğunu belirtti. Açıklamaları ise şu şekilde:

“Dayanıklı ve hızlı büyüyen bir iş birliğinin yanı sıra, müşterilerimiz için kripto paraların ve merkeziyetsiz finans araçların gereksinimlerini de karşılayabilecek çekici bir çözüm oluşturmayı umuyoruz”

Ortaklık hakkında açıklamalarda bulunan bir başka isim ise karşımıza Metaco’nun baş satış sorumlusu Craig Perrin olarak çıkıyor. DZ Bank ile gerçekleştirdikleri ortaklık hakkında açıklamalarda bulunan isim, Almanya’nın en büyük bankalarından biri olan DZ Bank ile çalışmanın büyük bir heyecan verdiğini aktardı. Bununla beraber Metaco altyapısının, kurumları kripto varlıkları benimseme ve kripto para ekonomisine katılma konusunda destek sağlamak için özel olarak tasarlandığını aktararak projesine güvendiğini belirtti. 2022’nin sonunda 297 milyar Euro’nun üzerinde saklama altındaki varlıkla DZ Bank, müşterilerinden gelen dijital varlık talebinin saklama hizmetlerinin getirilmesine yol açtığını belirtti.

Metaco büyük ortaklıklarla dikkat çekiyor!

Uzmanlara göre bu duyuru ile beraber Alman dijital varlık yatırımcıları kendilerini daha fazla güvende hissedebilir. Bankanın 297 milyar Euro’luk saklama altındaki varlığıyla sunduğu imkanlar, birçok yatırımcının dikkatini çekiyor. Öte yandan duyuru, geçen yıl FTX ve Terra Luna’nın çöküşünün ardından artan düzenleyici incelemenin ortasında Bitcoin ve Ethereum gibi en iyi dijital varlıklar için önemli bir kazanç. Ayrıca, Almanya’daki kurumsal yatırımcılar DZ Bank kripto saklama hizmetlerinden yararlanabilirler.

Bununla beraber Metaco’nun DZ Bank ile olan ortaklığı, bir Alman şirketi ile ilk defa kurulmuyor. Metaco, Almanya’nın genelinde büyük ortaklıklara sahip. 9 Şubat’ta Metaco, blokzincir tabanlı bir tokenizasyon platformu başlatmak için DekaBank adlı başka bir Alman bankasıyla ortaklık kurduğunu duyurmuştu. Bununla beraber Metaco, ayrıca Almanya dışında bir Türk otomobil üreticisi ve Filipinler’in en popüler yerel bankalarından biriyle de iş birliği yaptı. Metaco, 10 Ocak tarihinde Togg’un akıllı sözleşme tabanlı otomotiv hizmetlerinin güvenliğini sağlamaya yardımcı olmak için Türk otomotiv şirketi Togg ile ortaklık kurdu.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!