ABD’den Kripto Para Yasası Hamlesi: Mart’ta Geliyor!

Kriptoarena.com olarak daha önce aktardığımız üzere ABD, kripto para birimlerine yönelik bir düzenleme getirmek istiyor. Geçtiğimiz yıl yaşanan çöküşler nedeniyle bir süredir bunun üzerinde çalışan birçok kurum, yavaş yavaş kripto para piyasasının içerisine girecek gibi gözüküyor. Son paylaşılan verilere göre ABD’de Finansal Muhasebe Standartları Kurulu (FASB), lider kripto para birimi Bitcoin ve diğer kripto paraların temel ekonomisini bilançoya yansıtmayı amaçlayan yasa teklifine, kamuoyunun dönütlerde bulunması için 2.5 aya sahip olduğunu bildirdi! İşte detaylar…

Yeni kripto para yasa tasarısı Mart’a kadar yayınlanabilir!

Dijital varlıklara yönelik düzenleme ve yasa çalışmaları günden güne sıkılaşıyor ve ABD bu konuda son derece ısrarlı. FTX gibi büyük bir kripto para borsasının çöküşü ile işlemleri hızlandıran ABD, bu yeni teklifle beraber kripto paralar için ilk açık standardı oluşturacak. Finansal Muhasebe Standartları Kurulu (FASB) tarafından yapılan teklifin Mart ayı sonuna kadar yayınlanması bekleniyor. Birçok uzmana göre görüşmeler sonucu ortak karar, yıl sonuna kadar bir standart yayınlanması yönünde gözüküyor.

Bir diğer yandan dijital varlıklar hakkında açıklamalarda bulunan FASB üyesi Gary Buesser, “Yatırımcılar bize ‘Kripto paranın değerini söyleyebilir misiniz?’ gibi sorular sordular, biz de bunu yapıyoruz.” sözlerinde bulundu ve eski muhasebe sisteminin artık verimli çalışmadığını aktardı. Bununla beraber yeni sisteme atıfta bulunan isim, “Bana şirketlerin tam olarak neye sahip olduğunu gösteriyor, değerinin ne kadar olduğunu ve bunun için ne kadar ödediklerini gösteriyor” sözlerinde bulundu. FASB üyesine göre bu durum piyasaya istediğini vermek için ne kadar efor sarf ettiklerinin bir örneği. Garry Buesser’a göre bu durum yatırımcılar için bir “Win-Win” yani kazanç durumu olarak açıklanıyor.

Öte yandan yeni yasa tasarısı ile beraber birçok yenilik de gelecek. Örneğin piyasalar düşüş yaşadığında kripto paraların fiyatları aşağı yönde ilerlediğinde yatırımcılar tarafından değer kaybına uğramış sayılıyor, ancak fiyat toparlandığında bu kaybın mali raporlarda telafi edilemediği söyleniyor. Uzmanlara göre yeni yasa teklifi ile beraber token’lar gerçeğe uygun bir değerden ölçülecek ve bu gibi endişelerde son bulacak.

Dijital varlık piyasası ve artan sorunlar

Uzmanlara göre dijital varlık piyasası hala birçok sorun ile karşı karşıya. Belirsizlik ve düzenleme baskısı bu sorunların başında geliyor. Öte yandan birçok kripto para yatırımcısı geçtiğimiz senelere göre lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) için daha az coşkulu. Yaşanan son çöküşler ile beraber birçok yatırımcı heyecanını kaybetti.

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), anlık olarak 23.382,28 dolardan işlem görüyor. Ethereum (ETH) ise anlık olarak 1.667,70 dolar seviyesinde.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!