‘Herşey Çökecek’ Efsane İsim: Bitcoin ve Bunlara Koşun!

En çok satan Rich Dad Poor Dad kitabının ünlü yazarı Robert Kiyosaki, altın, gümüş ve Bitcoin dahil “her şey çökecek” uyarısında bulundu. Ünlü isim, bu çöküşleri bir satın alım fırsatı olarak görüyor ve daha fazla Bitcoin biriktireceğini aktarıyor! İşte detaylar…

Robert Kiyosaki bir kez daha uyardı: “Her şey çökecek!”

2022’de teknoloji endüstrisinde 144.000’den fazla kişinin işini kaybettiğini ve bu yıl şimdiye kadar 66.000 kişinin daha işten çıkarıldığını aktaran Kiyosaki, Cuma günü altın, gümüş ve Bitcoin dahil her şeyin çökeceğini tweetledi. Bununla birlikte, 2,3 milyon Twitter takipçisine panik yapmamalarını söyleyerek, “gerçek para” olarak adlandırdığı daha fazla altın, gümüş ve Bitcoin satın almak için “sahte” olarak adlandırdığı doları kullanacağını da sözlerine ekledi.

Ünlü yazar şunları yazdı:

Çöküş burada! Her şey çökecek, bunlara altın, gümüş ve Bitcoin (BTC) dahil. Panik yapmayın. İyi haberler yakın. Sahte dolar ile daha fazla altın, gümüş ve Bitcoin alacağım.”

Kiyosaki daha önce altın, gümüş ve BTC’nin gerçek para olduğunu, ABD dolarının ise sahte para olduğunu açıklamıştı, çünkü altın gibi “gerçek paraya bağlı olmak yerine” Birleşik Devletler’in ‘tam inancına ve kredisine’ bağlıydı. Ünlü yazar, Biden yönetimine, Hazine’ye, Merkez Bankası’na veya Wall Street’e güvenmediğini defalarca dile getirdi.

Ayrıca, “dünya tarihindeki en büyük çöküş” de dahil olmak üzere piyasa çöküşleri hakkında defalarca uyarıda bulundu. Geçen yıl Ekim ayında, Federal Rezerv faiz oranlarını artırmaya devam ederken hisse senedi, tahvil ve emlak piyasalarının çökeceğini söyleyerek yatırımcılara altın, gümüş ve bitcoin almalarını tavsiye etti. Öte yandan ünlü ekonomi yazarı, Fed dönüp trilyonlarca dolar bastığında Bitcoin yatırımcılarının daha zengin olmasını bekliyor.

Robert Kiyosaki kimdir? Kriptoarena.com olarak aktardığımız üzere Zengin Baba Yoksul Baba’nın yazarı Robert Kiyosaki, piyasa çöküşleriyle ilgili uyarısını yineledi. Rich Dad Poor Dad, Kiyosaki ve Sharon Lechter tarafından ortak yazılan 1997 tarihli bir kitaptır. Altı yılı aşkın bir süredir New York Times En Çok Satanlar Listesi’nde yer almaktadır. Kitabın 32 milyondan fazla kopyası 109’dan fazla ülkede 51’den fazla dilde satıldı.

Bitcoin fiyat durumu

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), 2023 yılına hızlı bir ivme yakalayarak girdi ve yükseliş yaşayarak kripto para piyasasının genelinin yükselişini onayladı. Bununla beraber son 2 haftalık süreçte Bitcoin (BTC), düşüş yaşamaya devam ediyor. Ocak ayının geride kalmasının ardından rallisine son veren Bitcoin, CoinMarketCap verilerine göre son bir haftalık süreç içerisinde yüzde 21.850 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!