‘Çöküş Çok Yakın’ Yatırım Uzmanı: Altın ve Bunlardan Alın!

Kripto dünyasının yakından tanınan isimlerinden ve en çok satan kişisel finans kitabı “Zengin Baba, Zavallı Baba”nın yazarı Robert Kiyosaki, kötüleşen küresel ekonomiyle ilgili aylarca alarm verdikten sonra küresel bir durgunluğun çoktan kapıda olduğunu belirterek zorlu bir iniş konusunda uyarıda bulundu! Hemen ardından ise Twitter üzerinden yatırım için altın, gümüş ve Bitcoin’i önerdi! İşte detaylar…

Ünlü finans yazarı Kiyosaki, altın, gümüş ve Bitcoin’e işaret etti!

28 Ocak’ta bir tweet üzerinden yorumlarını aktaran ünlü finans yazarı Kiyosaki’ye göre küresel durgunluğun nedeni, sert inişin artan iflas, işsizlik ve evsizlik oranları gibi faktörlerden kaynaklanacağını söyledi. Bununla birlikte Kiyosaki, pazarlığın her yerde çeşitli varlıklar biçiminde olduğunu belirterek bir umut ışığı da görüyor. Ekonomik fırtınayı atlatabilecek değerli varlıklar olarak altın, gümüş ve Bitcoin’e (BTC) yatırım yapmayı öneriyor.

“Maalesef küresel bir durgunluğun içindeyiz. Dayanın. Dünya için sert bir iniş olacak. Kötü haber, iflas, işsizlik ve evsizlik hızla artıyor. İyi haberler ise her yerde pazarlık var ve altın, gümüş ve Bitcoin paha biçilemez.”

Son aylarda Kiyosaki, hızla yükselen enflasyon ve faiz oranlarının küresel bir durgunluğa yol açabileceği konusunda uyarıda bulundu. Çözüme altın, gümüş ve Bitcoin ile dikkat çeken isim, ekonomik durumdan Federal Rezerv para politikasını sorumlu tuttu ve yatırımcıları serpinti için hazırlanmaya çağırdı.

Kiyosaki’den Bitcoin’e destek

Bir diğer yandan yorumlarında Kiyosaki, bir yastıklama mekanizması olarak uzun süredir altın, gümüş ve Bitcoin’e yatırım yapmayı öneriyor. Bilhassa güvenli bir liman varlığı olarak artan popülaritesi ve savunucuları arasında enflasyona karşı korunma göz önüne alındığında, Bitcoin’i onaylaması şaşırtıcı değil.

Örneğin Kiyosaki, Bitcoin’e olan uzun vadeli inancından dolayı düzenleyici netlikle desteklenen tek ayakta kalan kripto para birimi olarak kalacağını tahmin ediyor. Kiyosaki, yetkililerin menkul kıymetler oldukları için diğer dijital varlıkları çökertebileceklerini, Bitcoin ise bir emtia olduğunu belirtti. Kiyosaki’nin sözleri ise şu şekilde:

“Bitcoin için çok heyecanlıyım. Neden? Niye? Çünkü Bitcoin, tıpkı altın, gümüş ve petrol gibi bir emtia olarak sınıflandırılır. Çoğu kripto token’ı menkul kıymet olarak sınıflandırılır ve SEC düzenlemeleri çoğunu ezecektir. Daha fazla BTC alıyorum.”

Ayrıca Kiyosaki, Federal Rezerv, Hazine ve Wall Street trilyonlarca dolar basmaya geçtiğinde değerli metallerin ve Bitcoin sahiplerinin zenginleşeceğine inanıyor. Varlığı biriktirmek için herhangi bir Bitcoin fiyat düşüşünden yararlanmayı planlıyor. Kriptoarena.com olarak aktardığımız üzere, Bitcoin 2023’e olumlu bir notla başladı, neredeyse yüzde 40 arttı ve 23.000 dolar seviyesini geri kazandı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!