Kripto Para Firmasının CEO’su İflas Öncesi 10 Milyon Dolar Çekti

Temmuz 2022 tarihinde, kripto para borç verme platformu Celsius Network, platformda gerçekleştirilen büyük para çekim işlemleri nedeniyle iflas ettiğini duyurdu. Şirket iflasa doğru ilerlerken müşteri hesaplarını da dondurdu.

Kripto para firmasında gerçekleştirilen işlemler mahkemeye sunulacak

Kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz gibi; Financial Times tarafından paylaşılan son rapora göre, Celsius’un kurucusu Alex Mashinsky’nin müşteri hesaplarından yalnızca haftalar önce kripto para borç verme platformu dahilinde 10 milyon dolar çektiği aktarıldı. Mashinsky, müşterilerin Celsius’un finansal durumu ile ilgili endişeler üzerine çok sayıda birikimlerini çektiği Mayıs 2022 tarihinde kripto paralarını geri çektiği belirtildi. Para çekim işlemlerinin ifşaları, geçtiğimiz hafta 27 Eylül’de istifa ettiğini duyuran Mashinsky üzerindeki incelemeyi yoğunlaştırabileceği bildiriliyor. Ayrıca, Mashinsky’nin Celsius’ta yer alan müşterilerine sahip oldukları kripto paralarını iade edemeyeceğini bilip bilemediği sorularını da gündeme gelmeye devam ediyor.

Mashinksy tarafından yapılan bu işlemlerin detayları önümüzdeki günlerde mahkemeye sunulacak. Bu olayla birlikte, Celsius tarafından mali işlerinin daha geniş bir açıklaması olabileceği söyleniyor. Ancak bir sözcü tarafından yapılan açıklamalarda, Mashinksy ve ailesinin şirkette hala 44 milyon dolarlık kripto paraya sahip olduğunu söyledi. Sözcü tarafından yapılan konuşmada şunlar yer alıyor:

2022’nin Mayıs ayının ortalarından sonuna kadarki süreçte, Bay Mashinsky hesabından, çoğu eyalet ve federal vergileri ödemek adına kullanılan kripto para biriminin bir yüzdesini geri çekti. Bu geri çekilmeden önceki dokuz ay içerisinde, Mayıs ayında geri çektiği miktarın toplamına eşit miktarda kripto para birimini tutarlı bir şekilde yatırdı. Herkes için varlıkları ve likiditeyi en üst düzeye çıkaracak bir kurtarma planı etrafında toplulukla çalışmaya ve birleştirmeye kararlı olmaya devam ediyor.

Mashinsky’nin bir sonraki adımı ne olacak?

FT raporuna göre Mashinsky, Celsius Networks’ten çektiği 10 milyon doları geri vermeye zorlanma ihtimaliyle karşı karşıya olduğu belirtiliyor. ABD yasalarına göre, bir şirketin iflasını takip eden 90 gün içerisinde yaptığı ödemelerin geri alınabileceği aktarılıyor.

Konuyla ilgili bilgiye sahip olan başka bir kişi tarafından ise, çekilen tutarın 8 milyon dolarının, varlıkların Celsius’ta elde ettiği gelir üzerinden vergi ödemek adına kullanıldığını söyledi. 2 milyon doların geri kalanının ise, Celsius Networks’ün yerel altcoin projesi olan CEL olarak aktarıldığı bildirildi. Kişi tarafından ayrıca, çekim işleminin daha önceden planlandığı ve Mashinsky’nin emlak planlamasıyla bağlantılı olduğunu da sözlerine ekledi. Ağustos ayında, Celsius’un kurucusu hakkında müşterilerin fonlarını alım-sayım işlemleri gerçekleştirmek adına kullandığına dair iddialar da bulunuyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!