ABD’li Senatör Açıkladı: Bitcoin Durdurulamaz!

Lider kripto para Bitcoin, ABD finans sektörüne ve genel olarak ekonomiye iyi şeyler getirme potansiyeline inanan bir Amerikalı senatör tarafından korunuyor. Senatör Cynthia Lummis, Kongre’de kripto para sektörünü destekleyen ve en önde gelen isimlerden biri olarak yer alıyor. Kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz gibi; Kripto para endüstrisine olan güçlü desteğinin ise, onu benzerlerinden ayırdığı belirtiliyor.

Bitcoin enflasyona karşı koruma sağlayabilir mi?

Çarşamba günü araştırmacı gazeteci Natalie Brunell ile Hard Money gerçekleştirdikleri bir röportaj sırasında Lummis, Brunell’in birçoğunun kriptonun nasıl çalıştığını ve gerçekte nasıl olduğunu hala anlamadıklarına dikkat çekti. Sözlerinin arkasından ise Bitcoin’in “durdurulamayacağını” vurguladı. Senatör, konuşmasında Bitcoin ile ilgili olarak şu ifadelere yer verdi:

İnsanların hayatlarını değiştirmede güçlü bir araç olarak görüyorum. Durdurulamayacağını seviyorum, özellikle ulusal borcumuzla ilgili endişelerim, enflasyon konusunda endişelerim… Enflasyonist şeyler görüyoruz… BTC’in orada olduğunu bilmek aslında rahatlatıcı.

Lummis 2021 yılında, değerini dolar veya küresel ekonomiden bağımsız olarak sürdürebilen bir varlık olan enflasyondan korunma amaçlı olarak Bitcoin kavramının cazip olduğunu belirtti. Wyoming’in Cumhuriyetçi senatörü, kripto para birimi ve gizlilik hakları gibi konularda etkileyici bir özgeçmişe sahip ve ayrıca büyük miktarda BTC’ye sahip olduğu bildiriliyor. Milletvekili, sektörün benimsenmesi için lobi yapan en önde gelen Bitcoin savunucularından biri oldu. Lummis, ABD hükümetinin dağıtık defter teknolojisini, diğer girişimlerin yanı sıra yapay zeka ve biyoteknoloji ile aynı düzeyde büyüyen bir atılım olarak ele almasını gerektiren bir yasa tasarısı sundu.

Lummis, Diğer Senatörler Kripto İçin Bir Araya Geldi

Senatör, genel anlamda gelecekte neler olabileceği ile ilgili olarak düşüncelerini aktarıyor:

İnsanlar BTC hakkında daha detaylı araştırmalar yaparak öğrendikçe ve çevrimiçi olan bir varlığa alıştıkça, onu arkalarında görmeye başlayacaklar. Uzun vadeli tasarrufları ve uzun vadeli gelecekleri için ona sahip olacaklar.

Lummis, öneri olarak sunulan bir önlemle ilgili Financial Innovation Caucus’un kurucu ortağı Arizona Senatörü Kyrsten Sinema (D) ve diğer milletvekilleriyle işbirliği yaptığını aktardı. Planın bölümlerini Kongre’ye öneri olarak sunduğunda 2023 yılına kadar diğer yasa koyucuların dikkatini çekmeyi umuyor. Lummis, BTC’i ilk olarak 2013 yılında yaklaşık 320 dolara satın aldığını belirtiyor. 2021 yılının Kasımda ayında değerinin 70 bin dolara yaklaşan kripto para birimini “hiç satmadığını” söylüyor.

Kamuya açık belgelere göre Lummis, BTC’de 100 bin ila 350 bin dolar arasında bir değere sahip ve yakın zamanda bu yaz daha fazlasını satın aldığı bildiriliyor. Bu arada senatör, eğitim konusunda ilk önceliğin kesinlikle kripto para sektörü olduğunu belirtiyor. Net bir yasal çerçeve sunan mevzuata ihtiyaç olsa da, en büyük engelin, milletvekillerini Bitcoin ve varlık sınıfının ve altında yatan teknolojinin mevcut finansal sistemi dönüştürmeye nasıl yardımcı olabileceği konusunda eğitimlerin verilmesi olduğunu aktarıyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!