DigitalBits (XDB) Nedir?

DigitalBits (XDB), “markalar için blok zinciri” olarak da bilinen bir protokol katmanı blok zinciridir. DigitalBits (XDB) Nedir? adlı konu başlığımızı Kriptoarena.com olarak, bu makalemizde yanıtlıyoruz.

DigitalBits (XDB) Nedir?

Platform markalı para birimleri, NFT’ler stablecoin’ler ve daha fazlası tüketici dijital varlıklarının hızlı ve uygun fiyatlı transferini desteklemek için oluşturulmuştur. DigitalBits altyapının merkezi olmayan, açık kaynaklı ve kullanımı kolay olduğunu iddia etmektedir. Ağ, dünya çapındaki bireyler ve kuruluşlar tarafından işletilen bağlantılı “DigitalBits çekirdeklerinden” oluşmaktadır. DigitalBits ile kullanıcılar ödemeyle ilgili araçlar ve cihazlar oluşturabilmektedir. Kullanıcılar, varlıkları uygulama mağazasındaki uygulamalara bağlayarak dijital varlıklarını DigitalBits ağı aracılığıyla başlatmaktadır. Varlıkların tokenleştirilmesi, markalar için izleyici katılımını desteklemek için kullanılabilmektedir.

DigitalBits’in misyonu, mevcut kullanıcı uygulamalarıyla entegre olurken dijital varlıkların likiditesini kolaylaştırarak projeyi kitlesel pazara teşvik etmektir. DigitalBits, işlemlerin ve nokta ekonomisi için ticaret katmanı aracılığıyla varlıkların tokenleştirilmesini basitleştirir. Proje, 2017 yılında Stellar protokolünden ayrıldı. Daha sonra Stellar ağının token sertifika hizmeti ve otomatik algoritmik token dağıtımı dahil olmak üzere temel özelliklerini ve yeteneklerini benimsedi.

DigitalBits’i Benzersiz Yapan Nedir?

Proje, kripto endüstrisindeki en hızlı blok zincirlerinden biriydi ve olmaya devam etmektedir. DigitalBits, markalara ve kurumsal kullanıma odaklanan bir blok zincirini desteklemektedir. DigitalBits ekosistemi aşağıdaki özellikleri sunar:

  • Dijital varlıkların tokenleştirilmesini ve transferini sağlayan merkezi olmayan bir değişimi (DEX).
  • Bir sipariş defterinde dijital varlıkların alıcıları ve satıcıları arasında eşleştirmeyi.
  • Farklı para birimlerinde işlem yapmak isteyen alıcılar ve satıcılar için varlıklar arası ödemeler ile dönüşümlerin kolaylaştırılmasını sunmaktadır.

Ağustos 2022’de DigitalBits, teknik incelemesinde bir güncelleme duyurdu. Bununla birlikte otomatik piyasa yapıcı (AMM) modelini ve likidite havuzları özelliğini DEX’e tanıttı. Önceden, bir emir defterinde işlem gören emirler; AMM ile artık mevcut likidite havuzlarına karşı yürütülmektedir. Ayrıca güncelleme XDB’nin tokenomik tahsisinde bir ayarlama içermektedir.

DigitalBits’in 10.000 TPS’lik yüksek işlem hızı, Çevre dostu olma ve sürdürülebilirlik faktörü her blok zincirinde mevcut değildir. Ancak DigitalBits, çevre dostu bir blok zinciri ağı oluşturmak için sürdürülebilir yöntemlere odaklandığını iddia ediyor. Ayrıca kuruluşların müşterileriyle etkileşime girmesi için yenilikçi işlevsellik sunan kurumsal düzeyde bir blok zinciri ağıdır.

DigitalBits (XDB) Nereden Alınır?

DigitalBits (XDB) ile işlem yapılan en büyük borsalar Bitrue, KuCoin, DigiFinex ve Gate.io’dur.